Bliss balls met sinaasappel en cacao nibs

Bliss balls met sinaasappel en cacao nibs - Chocoladezusjes

Al eerder maakte we bliss balls, van die kleine gezondere chocoladesnacks die zelfs kids lekker vinden. Ook al zitten er nauwelijks suiker in en proberen we deze chocoladeballetjes te voorzien van gezonde ingrediënten. Je ontkomt niet aan de fruitsuikers die bijvoorbeeld in de gebruikte dadels zitten. We snappen heel goed dat deze sinaasappel chocolade snack te lekker is, maar eet niet meteen alles op :).

Zelf vind ik sinaasappel met chocolade nog steeds een super smakelijke combi. Door de toevoeging van cacao nibs ontstaat er een knisperig chocoladeballetje met de subtiele smaak van sinaasappel als resultaat. Om de een of andere reden associeer ik sinaasappel en chocolade met deze periode van het jaar, de feestdagen van Sinterklaas en Kerst.

Ingrediënten bliss balls met sinaasappel en cacao nibs:

  • 100gr dadels (ontpit en te koop op markt of in de supermarkt)
  • 100gr amandelmeel (biologisch en te koop bij de betere supermarkt)
  • 1.5el sinaasappelpoeder van sinaasappelschil
  • 1el kokosolie (biologisch)
  • 1el rauwe cacaopoeder (te koop bij Pit&Pit)
  • 1el sinaasappelsap
  • en een handje cacao nibs (te koop bij Pit&Pit)

Bereiding bliss balls met sinaasappel en cacao nibs:

Dit recept is ook weer zo eenvoudig om zelf te maken en uiteraard lactosevrij. Het enige dat je hoeft te doen is alle ingrediënten samen te voegen in je keukenmachine. Behalve de cacao nibs. Laat dit een minuutje of 2 ronddraaien totdat er een chocolademassa ontstaat.

Draai hier balletjes van en druk er wat cacao nibs doorheen. Weer eventjes een mooi balletje van maken en plaats deze bliss balls voor 10 minuten in de vriezer. Klaar is kees!

Ze zijn in de koelkast zeker een week houdbaar en in de vriezer 3 maanden.