Bliss balls – omgekeerde Bounty’s

Bliss bals omgekeerde Bounty’s - sneeuwballen - Chocoladezusjes

Ondanks dat het herfst is, heb ik per toeval deze chocolade sneeuwballen gemaakt. Bij het zelf maken van kokosmelk had ik gepureerde kokos over. De gepureerde kokos is net sneeuw, schitterend en vooral lekker! De smaak van deze bliss bals zijn vergelijkbaar met een bounty die binnenstebuiten is gekeerd.

Ingrediënten bliss balls omgekeerde Bounty’s – sneeuwballen:

  • 100gr dadels (ontpit)
  • 25gr rauwe cacaopoeder
  • 25gr kokosolie
  • Handje sesamzaadjes
  • Handje walnoten
  • Handje rozijnen
  • Gepureerde kokosrasp, kan natuurlijk ook gewone kokosrasp zijn

Bereiding bliss balls omgekeerde Bounty’s – sneeuwballen:

Week de dadels 10 minuten in warm kokoswater. Hierdoor worden ze lekker sappig en smeuïg. Maal de dadels vervolgens goed fijn in een keukenmachine. Voeg daarna de overige ingrediënten toe. Laat dit minstens 1 minuut goed door elkaar heen mixen. Van het chocoladebeslag dat is ontstaan kan je eenvoudig balletjes draaien. Haal die door je kokossneeuw heen, half uurtje in de vriezer en je omgekeerde Bounty’s zijn een feit.