Bountytaart met kokos en limoen (lactosevrij)

Bountetaart met kokos en limoen (vegan en lactosevrij) - Chocoladezusjes

Chocolade; jammie. Kokos; jammie. Een vegan Bountytaart met kokos en limoen; Extra jammie! Voor mijn verjaardag in november hebben we naast de zachte speculaasbrokken met amandel ook een vegan Bountytaart gemaakt. Oja en zachte chocolade brownies met aardbeien. Het was dan ook een feestje 🙂

Dit is zo’n Chocolade zusje dat je echt een keer zelf ‘moet’ proberen. Simpel om te maken en onwijs smakelijk!

Ingrediënten Bountytaart met kokos en limoen:

  • Bodem: 50gr walnoten, 50gr Medjool dadels (zonder pit), 25gr rauwe cacaopoeder*, 20gr amandelmeel*, 10gr anijszaadpoeder en 1el kokosolie*
  • Vulling: 200gr cashewnoten, 150ml kokosmelk*, 70gr geraspte kokos, 1 sap van een limoen*, 2x rasp van limoen*.
  • Topping: pure chocoladereep* van minstens 70% cacao, handje kokosflakes

Bereiding Bountytaart met kokos en limoen:

Hak de dadels fijn in een keukenmachine. Voeg daarna alle overige ingrediënten toe die je nodig hebt voor je bodem. Mix een minuut of twee. Plaats nu het beslag voor je taartbodem in een flexibele cakevorm en druk dit stevig aan.

Spoel je keukenmachine om zodat je de cashewnoten er in kunt mixen. Dit duurt ongeveer een minuut of vier. Voeg daarna de kokosmelk en geraspte kokos toe. Rasp nu de schil van twee limoenen. Snijd de limoen open en pers het sap er uit met je handen. Meng dit alles nog een minuut goed door elkaar. Proef even van je vulling om te bepalen of je hem zo in balans vindt. Smeer de Bounty vulling over de dadel en anijs bodem. Zet hem alvast in de koelkast.

Snijd de pure chocoladereep in stukjes en smelt deze au bain marie. Wanneer je chocolade ongeveer voor 2/3 gesmolten is haal je hem van het vuur en blijf je net zo lang doorroeren, totdat alles gesmolten is. Haal nu de Bountytaart uit de koelkast en bedek deze met een laagje pure chocolade. Smeer deze goed over je taart en voeg tot slot een handje losse kokosflaces toe. Plaats het geheel vervolgens in de vriezer voor minimaal 2 tot 3 uur. Vlak voordat je deze Bountytaart wilt aansnijden, haal je hem uit de vriezer en laat je hem heel even op temperatuur komen. Snijden maar!

Dit chocoladerecept is lactosevrij, vegan en met een aantal *biologische ingrediënten. Praktisch alle ingrediënten kun je vinden op de markt, of de grotere supermarkten.