Chocolade bananenbrood met amandel en kokos

Chocolade bananenbrood met amandel en kokos -Chocolade Zusjes

Gisteren was het Bananenbrood Dag. Een bananenbrood is eigenlijk een voedzame cake, zonder geraffineerde suikers. De licht zoete smaak komt door de bananen. Hij stond al langer op mijn verlanglijstje, speciaal voor deze dag maakte ik hem voor het eerst.

Je hebt voor deze chocoladezusjes nodig (veelal bio);

Ingrediënten chocolade bananenbrood met amandel en kokos:

  • 3 rijpe bananen
  • 4 eieren (bio)
  • 100gr amandelmeel (bio)
  • 50gr havermeel (bio)
  • 50gr rauwe cacao (bio)
  • 50gr amandelen (bio)
  • 50gr hazelnoten (bio)
  • 40gr kokosrasp (bio)
  • 30gr kokosolie (bio)
  • 2tl bakpoeder
  • en een snufje zout

Bereiding van je chocolade bananenbrood met amandel en kokos:

Verwarm de oven voor op 170 graden (hetelucht). Omdat de kokosolie moet smelten en je hem daarna nodig hebt op kamertemperatuur, moet je deze als eerste even smelten.

Pureer vervolgens de bananen met een staafmixer en doe deze in een keukenmachine met garde (dus niet het mes dat we doorgaans voor onze chocolaatjes gebruiken). Voeg een voor een de eieren toe. Wil je dit recept vegan maken, dan vervang je de eieren door chiazaad (4el op 12el water en 15min laten weken).

Laat dit even goed mengen in de machine. Totdat er een geheel ontstaat. Voeg de cacaopoeder, het amandel- en havermeel, een snuf zout en het bakpoeder toe en laat dit eveneens mixen in je keukenmachine.

Nu kunnen de wat fijner gesneden noten en de kokosrasp er doorheen. Die meng je een spatel door je beslag. Tot slot nog even de gesmolten kokosolie er in en meng dit geheel nog een minuut of twee.

Pak nu je cakevorm en vet deze in met een oliespray. Of plak er een bakpapiertje in op de bodem. Giet je beslag in de cakevorm en plaats vervolgens je bananenbrood in de oven voor ongeveer veertig minuten. Wanneer hij klaar is, prik je er in met een satéprikker om te zien of je brood gaar is. Je satéprikker moet er droog uitkomen. Even laten afkoelen en snijden maar!

 

Dit chocoladerecept is lactosevrij, met veelal biologische ingrediënten en zonder geraffineerde suikers. De inspiratie voor dit recept kwam uit onverwachte hoek. Een vriendin (van Simplify Your Life) is fan van bananenbroden. Bij haar mocht ik voor het eerst proeven. Net zoals ik veel gezonde recepten bij haar heb geproefd!