Guilty pleasure: Chocolade brownie met lemon curd

Chocolade brownie met lemon curd - Chocolade Zusjes

Heb je wel eens zelf brownies gemaakt, maar dan gewoon kant-en-klaar uit zo’n pak? Nou wij ook, in een ver verleden. Reuze makkelijk natuurlijk, alleen lang niet zo lekker als wanneer je het zelf maakt. Zeg nou zelf, alles wat je zelf maakt smaakt toch vele malen lekkerder. De geur en de smaak zijn veel intenser wanneer je met echte en verse chocolade en andere ingrediënten. Deze chocolade brownie hebben we een frisse twist gegeven door limoen en citroen toe te voegen.

Ingrediënten chocolade brownie met lemon curd:

  • 250gr pure chocolade
  • 200gr zachte vegan boter
  • 4 eieren
  • 150gr kokosbloesemsuiker
  • 500ml havermelk
  • 150gr boekweitmeel
  • 20gr cacaopoeder
  • snufje zout
  • rasp van 1 limoen en 1 citroen
  • sap van 1 limoen
  • 1tl bakpoeder
  • lemon curd

Zo maak je een smeuïge chocolade brownie met lemon curd:

  1. Verwarm de oven voor op 180 ºC. En vet de bakvorm alvast  in en bekleed deze met bakpapier. Anders wordt het vrij lastig om je brownie eruit te halen.
  2. Begin met het smelten van de chocolade (au bain-marie) en roer de boter erdoor.
  3. Klop in een andere kom de eieren en de suiker schuimig en roer daar ook de melk en de sap van de limoen doorheen.
  4. In weer een andere kom meng je de boekweitmeel met de cacaopoeder, de bakpoeder en een snufje zout door elkaar.
  5. Roer nu het bakmeelmengsel door het eimengsel en meng dit weer door de chocolade. Voeg hier de rasp van de limoen en citroen doorheen.
  6. Schenk het chocoladebeslag in de bakvorm. Bak de brownie in de oven in circa 55-60 minuten gaar.
  7. Als je de zelfgemaakte chocolade brownie uit de oven haalt, laat je hem eerst een beetje afkoelen. Als hij nog warm is (lees eetbaar, zonder dat je jouw mond verbrandt) schep je de lemon curd over de brownie heen.

De combinatie van de intense smaak van chocolade wordt verfrissend afgewisseld door de limoen en citroen. Heerlijk!