Brownies horen een guilty pleasure gevoel op te wekken. Met deze gezondere versie wordt dat gevoel alleen maar groter. Want je maakt hem op basis van zwarte bonen, zonder geraffineerde suikers en met 50% minder suiker dan je vaak ergens online ziet. Deze gezondere chocolade
brownie is ongelooflijk smeuïg en hij is nog vegan, glutenvrij en lactosevrij ook. Bovenal is hij onwijs lekker en heb je echt niet genoeg aan slechts een stukje!
Ingrediënten vegan chocolade
brownie met pecannoten:
- 1 blik zwarte bonen
- 5el kokosbloesemsuiker
- 4el vegan yoghurt
- 2 grote el pindakaas (zonder zooi) of cashewnoten pasta
- 2el cacaopoeder
- 1tl kaneel
- 1tl bakpoeder
- 1tl vanillepoeder
- Hand pecannoten
- Snufje zout
- Optioneel; Rasp van een grote sinaasappel
Zo maak je een vegan chocolade
brownie met pecannoten:
- Voorverwarm de oven op 180 graden.
- Spoel de zwarte bonen af onder de kraan in stromend water.
- Mix alle ingrediënten behalve de pecannoten door elkaar in een keukenmachine of in een blender. Totdat het een smeuïg geheel is geworden.
- Snijdt nu de pecannoten in stukken. Rasp de schil van de gewassen sinaasappel. En meng deze samen met je gehakte pecannoten door je brownie beslag.
- Maak een stuk bakpapier nat en plaats deze op de bodem van je brownievorm. Giet vervolgens je beslag in je brownieblik en plaats deze in het midden van de oven.
- Na 35 minuten haal je de chocolade
brownie uit de oven en laat je hem afkoelen.
- Schil wat pure chocolade
(met een dunschiller) over je warme smeuïge brownie, garneer wat pindakaas er overheen en sprenkel een snufje zeezout over deze gezonde brownie. Wedden dat dit smullen is!

Dit chocoladerecept is glutenvrij, lactosevrij, vegan en zonder geraffineerde suikers. In de vriezer is deze brownie wel een maand of twee houdbaar. De vraag is of je dat redt ;).