Chocolade energiereep met abrikoos en walnoten

Chocolade energiereep met abrikoos en walnoten - Chocoladezusjes

Die energierepen bevallen ons goed. Reden te meer om te experimenteren met andere ingrediënten. Nu hadden we nog een pure chocoladereep liggen die gezoet is met stevia. Uiteraard mag deze ook een keer opgemaakt worden.
Daarmee is dit chocoladezusje helemaal in een handomdraai gemaakt.

Ingrediënten chocolade energiereep met abrikoos en walnoten:

  • 200gr gedroogde abrikozen,
  • 100gr walnoten,
  • 50gr zonnebloempitten,
  • 25gr sesamzaadjes
  • 100gr pure chocolade (gezoet met stevia)

Bereiding van je chocolade energiereep met abrikoos en walnoten:

Snijdt eerst de chocoladereep in stukjes, zodat hij sneller kan smelten. Smelt deze au bain marie. Wanneer de chocolade gesmolten is, roer je alles goed door en laat je alvast (ongeveer 1/3deel) wat van je chocolademengsel in de flexibele cakevorm glijden. Een bodempje is genoeg. Beweeg je cakevorm heen en weer zodat de bodem goed bedekt is.

Nu meng je de overige super lekkere en gezonde ingrediënten in een keukenmachine en maak hem zo fijn als je wilt. Om je fruit, zaden en notenmix wat plakkerig te maken (dan blijft ie tijdens het snijden wat compacter) kan je een scheutje agave siroop of alvast wat van de gesmolten chocolade toevoegen aan je mix. Laat nog even goed doordraaien.

Schep nu je mengsel in je cakevorm. Goed aandrukken en dek deze af met de rest van je gesmolten pure chocolade. Smeer de chocolade uit over de bovenkant. Tot slot mag je zelfgemaakte energiereep nog een half uurtje in de vriezer en klaar!