Chocolade no-cheesecake met vers fruit

Chocolade no-cheesecake met vers fruit - Chocolade Zusjes

Chocoholics opgelet! Het werd wel eens tijd voor een nieuwe cheesecake, een no-cheesecake welteverstaan. Eentje zonder melk of lactose dus. Deze keer maakte we hem met een chocoladevulling en chocoladeganache topping met vers fruit. Een over de top chocolade cheesecake.

Ingrediënten chocolade no-cheesecake met vers fruit:

  • Voor de bodem: 100gr pecannoten, 80gr dadels, en 15gr kokosolie (bio)
  • Vulling: 200gr cashewnoten, kopje vegan chocolademelk (bio), 20gr rauwe cacaopoeder (bio), 2el agavasiroop en een snufje zout
  • Voor de topping: chocoladeganache van 100gr extra pure chocolade (bio), 100gr gecondenseerde kokosmelk en vers fruit naar keuze.

Bereiding chocolade no-cheesecake met vers fruit:

Laat de cashewnoten in een kom met de vegan chocolademelk weken voor minstens 4 uur. Dit kun je het beste de avond voordat je aan de slag gaat afgedekt in de koelkast zetten.

Doe de ingrediënten voor de bodem in een keukenmachine en mix dit voor een minuut of 5. Bedek hiermee je springvorm of in ons geval de brownie-vorm, waar we een stuk bakpapier op de bodem hebben gelegd. Druk het goed aan met de bolle kant van een lepel. Zet het geheel voor een half uur in de vriezer. Zodat de bodem hard kan worden.

Meng nu alle ingrediënten voor je chocolade cheesecake-vulling in de keukenmachine inclusief de chocolademelk waarin je de cashewnoten geweekt hebt. Laat dit minstens 5-6 minuten mixen in de keukenmachine. Haal af en toe met een spatel de cheesecake mix van de binnenkant van je kom. Wanneer het een glad geheel is geworden is je vulling klaar. Proef even of hij zoet genoeg is.

Wanneer je bodem hard geworden is, haal hem dan uit de vriezer. Smeer daaroverheen de chocoladevulling en zet dit even terug in de vriezer, zodat je met de 3e laag aan de slag kan.

Snijd de pure chocolade in stukjes. Verwarm de gecondenseerde kokosmelk (of kokosmelk room) met de stukjes chocolade op een medium vuur. Let op; goed blijven roeren, zodat de chocolade niet gaat verbranden. Wanneer de ganache klaar is, schenk je deze uit over je cheesecake. Gebruik een spatel om het een beetje glad te strijken. Nu mag je chocoladetraktatie voor zeker twee uur in de vriezer.

Wanneer je hem eruit haalt, hoef je eigenlijk nog het vers fruit erop te leggen en klaar! Voor het beste resultaat, bewaar je deze chocoladelekkernij in de vriezer.

 

Dit chocoladerecept is lactosevrij, vegan en bevat onder andere biologische ingrediënten. Heb je onze citrus cheesecake met kruidnoten, pecannoten en karamel al eens geprobeerd?