Chocoladefudge met Oreo en kokos

Chocoladefudge met Oreo en kokos - Chocolade Zusjes

Een echt quilty pleasure recept is dit chocoladerecept dat mijn dochter graag wilde maken voor haar traktatie op school laatst. Ze wist dat er een aantal kinderen niet tegen lactose en koemelk konden. Daarom was dit recept ideaal. En wat hebben ze er van gesmuld!

Voor dit chocoladezusje heb je nodig:

Ingrediënten Oreo chocoladefudge:

  • 300gr extra pure chocolade (min 70% en bio)
  • 100gr kokosmelk (bio)
  • 100gr gecondenseerde kokosmelk
  • 50gr kokosrasp (bio)
  • een snufje zout
  • en klein pak Oreo’s (de echte, want die bevat geen melk)

Bereiding Oreo chocoladefudge:

Snijd de chocolade en laat deze samen met de kokosmelk, gecondenseerde kokosmelk en een snufje zout smelten in een pan op een medium vuur. Roer goed door elkaar.

Wanneer het geheel gesmolten is, voeg 2/3 van de kokosrasp toe. Blijf goed roeren. Haal je pan van het vuur.

Snijd de Oreo in stukjes en meng 2/3 deel ook in je chocoladebeslag.

Stort nu je chocolade fudge in een brownie blik waar je een stuk bakpapier op de bodem hebt gedaan. Strooi de overgebleven kokos en Oreo er overheen en zet de fudge minimaal 1 uur in de vriezer.

Dit chocoladerecept is lactosevrij, vegan en met biologische ingrediënten. Alle ingrediënten kun je vinden op de markt, of de grotere supermarkten.