Chocoladesushi met kokos, aardbeien en pistache

Chocoladesushi met kokos, aardbei en pistachenoten - Chocoladezusjes

Wil je een bijzondere traktatie maken? Probeer dan eens deze overheerlijke en spectaculaire (vegan) chocoladesushi. De verschillende lagen zorgen voor een smaakexplosie in je mond. De ingrediënten zijn eenvoudig, maar zoals het ook voor het zelf maken van sushi geldt, het is een uiterst delicaat werkt. En zeker de moeite waard.

Ingrediënten chocoladesushi met kokos, aardbeien en pistache:

  • 100gr pure chocolade (bio en 70% cacao),
  • kokosvulling (zie ook recept van de vegan Bounty),
  • zakje gevriesdroogde aardbeien (koop je oa bij de Action),
  • handje pistachenoten.

Bereiding chocoladesushi met kokos, aardbeien en pistache:

Maak eerst je kokosvulling, door die ingrediënten (kokosroom, kokosrasp, kokosmeel en agave siroop) te mengen. Leg deze vervolgens op een stuk bakpapier en vouw het bakpapier dubbel. Rol nu met een deegroller over je kokosvulling, zodat er een dunne laag ontstaat van een paar mm dik. Laten deze laag eerst opstijven in de vriezer.

Snijd ondertussen je pure chocolade in kleine stukjes en smelt deze au bain marie. Roer het geheel goed door totdat alles gesmolten is.

Maal nu in een keukenmachine eerst de gevriesdroogde aardbeien fijn. Dit duurt een paar seconden. Bewaar het tijdelijk in een schaaltje. Hou een klein beetje over om aan het eind over je sushi heen te strooien.

Maak je machine schoon en hak nu de pistachenoten fijn. Ook dit gaat in een schaaltje. Hou ook hier een klein beetje over om aan het eind over je sushi heen te strooien.

Als het goed is, dan heeft je kokoslaag minimaal 15 minuten in de vriezer gelegen. Haal hem eruit en voel of hij wat stugger is geworden. Als dit het geval is, dan strooi je nu de tweede laag, de aardbeien, er overheen. Druk voorzichtig aan. Doe dit ook met je derde laag, de pistachenoten. Ga uiterst voorzichtig te werk. De lagen zijn dun en dus fragiel.

Wanneer de drie lagen op elkaar liggen, pak je het sushimatje erbij. Leg je sushivulling (incl bakpapier) op het matje en rol nu het begin van de lagen naar het uiteinde van de lagen, zoals je ook een sushi rol rolt. Blijf voorzichtig te werk gaan. Als dit is gelukt, haal je het matje eraf en pel je langzaam het stukje bakpapier los. Let op; je sushirol moet wel op het bakpapier blijven liggen. Je kunt hem niet oppakken, want dan breekt hij waarschijnlijk.

Schenk nu de gesmolten pure chocolade over de rol heen (zie ook het filmpje). Haal voorzichtig een beetje van het overtollige chocolade aan de zijkant weg met een lepel. Over de bovenkant van je sushirol strooi je nog wat overgebleven aardbeien en pistachenotenkruimels. Zet nu het geheel weer terug in de vriezer voor een half uurtje.

Tot slot haal je de chocoladesushi eruit en snijd je er kleine partjes van. Is het geen plaatje?!

Dit chocoladerecept is lactosevrij, vegan, met veelal biologische ingrediënten en weinig geraffineerde suikers. Je hebt er bovendien geen oven voor nodig en hij is in de vriezer wel drie maanden houdbaar.