Chocolate chips & peanutbutter cookies (vegan)

Chocolate chips & peanutbutter cookies (vegan) - Chocolade Zusjes

Mijn jongste en mijn oudste wilden heel graag zelf een lekker koekje maken met chocolade en pindakaas. Een smaakcombinatie die ze zelf super lekker vinden. Ik geef ze geen ongelijk. Ze zijn niet alleen eenvoudig te maken, je kan er geen genoeg van krijgen zo lekker zijn ze!

Zij maakten helemaal zelf dit chocoladerecept met de volgende ingrediënten;

Ingrediënten chocolate chip cookie:

  • 225gr pindakaas (zonder suiker, bio)
  • 80gr kokosbloemsuiker
  • 50gr pure chocolade (bio)
  • 40gr amandelmeel (bio)
  • 40gr havermeel (bio)
  • 2el amandelmelk (bio)
  • 1el chiazaad
  • halve limoen (bio)
  • zuiveringszout
  • handje ongebrande pinda’s
  • snufje zout

Bereiding van je chocolate chip cookie:

Verwarm je over voor op 200 graden en week daarna alvast je chiazaad in een bakje met 3el water. Het chiazaad gebruik je in plaats van een ei. Daarmee is dit recept vegan.

Voeg de droge ingrediënten bij elkaar in een kom. Snijd de chocolade en de pinda’s in kleinere stukjes.

Pak een andere kom voeg je de natte ingrediënten bij elkaar en deze roer je eerst goed door. Nu kunnen de stukjes chocolade en pinda’s erbij.

Meng nu de droge ingrediënten in je chocolade pindakaas mengsel. Kneed dit goed door elkaar met je handen, totdat er een dikke deegbal ontstaat.

Je kunt de koekjes zo groot of klein maken zoals je zelf wilt. Zorg er in ieder geval dat ze allemaal ongeveer hetzelfde formaat hebben. Draai er balletjes van en leeg deze op een bakplaat (bekleed met bakpapier). Druk ze even aan, zodat je deeg wat platter wordt.

Tot slot gaan ze 10-12 minuten in de oven. Afhankelijk van het soort. Laat ze daarna nog een minuut of 2 nagaren in de oven (als deze al uit staat). Dit kan uiteraard niet als je koekjes al helemaal gaar zijn. Kijk even naar de kleur, ze moeten er niet verbrand uitzien.

Ben je gek op dit soort koekjes? We maakten al eerder een chocolate chip cookie met amandelen.

Dit chocoladerecept is lactosevrij/vegan, met veelal biologische ingrediënten. In de vriezer wel een maand houdbaar. De ingrediënten koop je gewoon in de supermarkt.