Citrus cheesecake met kruidnoten, pecannoten en karamel

Citrus cheesecake met kruidnoten, pecannoten en karamel - Chocoladezusjes.nl

Mijn dochter vond nog een zakje met kruidnoten (gemaakt met spelt). Of ik daar niet iets mee kon maken voor Kerst. Kruidnoten met Kerst, ach waarom niet. Heb je geen kruidnoten meer over, gebruik dan een andere lactosevrije koek of maak zelf je kruidnoten. Kan in deze tijd nog prima!

Zo werd deze cheesecake met citroen en sinaasappel geboren. Oh ja, en kruidnoten, cacao, pecannoten en zelfgemaakte lactosevrije karamel. Een echte quilty pleasure die wel een beetje suiker bevat.

Ingrediënten citrus cheesecake met kruidnoten, pecannoten en karamel:

  • Voor de bodem: 250gr kruidnoten (liefst lactosevrij), 60gr kokosolie (bio), 30gr rauwe cacaopoeder (bio)
  • Vulling: 250gr cashewnoten, 50ml kokosmelk (bio), 50ml sinaasappelsap, sap en rasp van 1 citroen (bio), 1el (volle) agavesiroop en 1tl vanillepoeder.
  • Voor de topping: 50gr pecannoten, karamel (zelf maken, lactosevrij) en zeezout vlokken

Bereiding citrus cheesecake met kruidnoten, pecannoten en karamel:

Maak eerst je bodem door de kokosolie te smelten en deze samen met de lactosevrije kruidnoten en rauwe cacaopoeder in een keukenmachine fijn te malen. Dit duurt ongeveer een minuut of vijf.

Leg op de bodem van een brownievorm een stuk bakpapier. Vul daarna je vorm met je kruidnotenkruimels. Druk deze flink aan en zet deze voor een hal uur in de vriezer, zodat hij hard wordt.

Spoel je keukenmachine goed om zodat er geen restjes van de kruidnoten meer inzitten. Nu heb je tijd voor je vulling. Dit is echt super eenvoudig. Je doet alle ingrediënten in je keukenmachine. Mix dit een minuut of vijf goed door elkaar. Tussendoor moet je even met een spatel je cashewnotenbeslag van de zijkant af duwen, zodat het mes van de keukenmachine er weer bij kan.

Wanneer dit gereed is, snijd je de pecannoten wat fijner. Nu is het even wachten totdat je bodem hard geworden is. Haal deze vervolgens uit de vriezer. Smeer je lactosevrije cheesecake over de bodem goed uit. Strooi vervolgens de fijngesneden pecannoten over je taart en maak deze af door de zelfgemaakte karamel er overheen te laten druipen. Om tot slot wat zeezoutvlokken er overheen te sprenkelen. Zet het geheel terug in de vriezer en wanneer je hem gaat serveren, haal je de cheesecake tien minuten van te voren uit de vriezer.

Dit chocoladerecept is lactosevrij, vegan en bevat onder andere biologische ingrediënten.