Crunchy chocolade brownie met pistachetopping

Crunchy chocolade brownie met pistachetopping - Chocoladezusjes

Medjool dadels met rauwe cacaopoeder; Een goddelijke combinatie waar je zoveel lekkere traktaties mee kunt maken. Dit chocoladerecept mag niet ontbreken in je bak skills. Het is zo eenvoudig en moet je het resultaat zien!

Ingrediënten crunchy chocolade brownie met pistache:

Laag 1:

 • 200gr Medjool dadels (ontpit),
 • 50gr cacao (raw & bio),
 • 50gr amandelmeel (bio),
 • 30gr kokosolie (bio),
 • 10gr vlierbespoeder of cranberry poeder

Laag 2:

 • 75gr pistachenoten,
 • 10gr kokosolie (bio),
 • 10gr cacaonibs (bio),
 • 1el dadelsiroop

Zo maak je een crunchy chocolade brownie met pistache:

 1. Begin met het ontpitten en daarna weken van de dadels. Laat ze 10 minuten weken in warm water. Hierdoor blijft je brownie ongelooflijk smeuïg en zacht
 2. Voeg vervolgens alle ingrediënten van laag 1 samen in een keukenmachine en laat dit een minuut of 2 lekker mixen.
 3. Haal hierna je chocolademengsel eruit en leg deze op een stuk bakpapier. Vouw dit papier dubbel, zodat je er met een deegrollen een dunnere plak van kunt maken. Deze laag moet ongeveer 5mm dik worden. Leg hem daarna in de vriezer om alvast te kunnen uitharden. Helemaal hard worden zal niet lukken. Dat is ook niet de bedoeling.
 4. Nu kun je starten met je crunchy pistachenoten en cacao nibs laag. Houd je niet van de bittere smaak van cacao nibs, dan laat je die achterwegen. Het haalt daarmee wel een stuk van de crunch weg.
 5. Doe alle ingrediënten van deze laag in je keukenmachine en laat dit een minuutje door elkaar mixen. Let op, je noten en cacao nibs mengsel moet niet te klein worden. Ook dit stort je weer op een stuk bakpapier. Vouw je bakpapier dubbel en rol er een dunne plak van met een deegroller. Ook deze gaat voor een half uurtje in de vriezer.
 6. Als beide lagen hard zijn geworden in de vriezer haal je ze eruit. Leg ze op elkaar. Druk een beetje aan. Maar voorzichtig, je pistachelaag kan snel stuk gaan. Snijd je laag doormidden en leg die weer op de ander. Nu hoef je er alleen nog maar voorzichtig stukken van te snijden. Bewaar hem in de vriezer.
Dit chocoladerecept is lactosevrij, vegan, met veelal biologische ingrediënten en zonder geraffineerde suikers. Je hebt er bovendien geen oven voor nodig en hij is in de vriezer wel drie maanden houdbaar.