Havermout ontbijtmuffins met abrikoos (vegan – glutenvrij)

Havermbout ontbijtmuffin met abrikoos en chocolade - Chocolade Zusjes

Dit recept voor een havermout ontbijtmuffin met abrikoos, sinaasappel en uiteraard een beetje chocolade is zo lekker en gezond, dat het geschikt is voor elk moment van de dag.  Met dit recept heb je voldoende voor zo’n 10 muffins. Je hoeft ze uiteraard niet alleen maar tijdens je ontbijt te eten.

Ingrediënten ontbijtmuffins met abrikoos:

  • 100gr glutenvrije havermeel,
  • 50gr amandelmeel
  • 100ml vegan yoghurt,
  • 100gr gedroogde abrikozen
  • 60gr kokosolie (gesmolten),
  • 50ml (verse) sinaasappelsap,
  • 2el chiazaad geweekt in heet water
  • 2el agavesiroop,
  • 2el citroensap,
  • 1el custardpoeder,
  • 1el kaneel,
  • 1tl baking soda,
  • 1tl bakpoeder,
  • 1tl vanillepoeder
  • 1tl cacaopoeder
  • geraspte schil van een citroen
  • geraspte schil van een halve sinaasappel
  • handje gesneden pure chocolade )

Zo maak je een havermout ontbijtmuffins met abrikoos:

  1. Start met het voorverwarmen van de oven op 180 graden.
  2. Doe 2 eetlepels chiazaad in een kommetje met 6 eetlepels heet water en laat dit weken.
  3. Smelt de boter rustig in een steelpannetje. Al roerend voeg je er de agavesiroop aan toe, gevolgd door de sinaasappelsap, citroensap, vegan yoghurt en uiteindelijk het geweekte chiazaad. En meng dit goed door elkaar.
  4. In een andere kom meng je alle droge ingrediënten voor de ontbijtmuffins door elkaar. Gebruik een garde om je natte ingrediënten door de andere ingrediënten te roeren. Meng totdat je een vloeibaar beslag hebt.
  5. Voeg nu de gesneden abrikoos, rasp van de citroen en sinaasappel en de stukjes pure chocolade toe en schep dit goed door elkaar.
  6. Laat het deeg voor 30 minuten rusten in de koelkast.
  7. Schep de havermout deegbeslag in een muffinvorm. Strooi er eventueel nog wat extra chocolade stukjes overheen. En zet ze voor 30 minuten in de oven.
  8. Daarna draai je de ovenstand terug tot 140 graden en bak je ze nog 10 minuten voordat je ze uit de oven kunt halen.
  9. Prik daarna met een satéprikker in je muffin om te zien of ze gaar zijn. De binnenkant hoort een beetje smeuïg te blijven.
  10. Als de muffins gaar zijn dan laat je ze heel even afkoelen, voordat je hem versiert met vanille botercrème.

Havermbout ontbijtmuffin met abrikoos en chocolade - Chocolade Zusjes

Dit chocoladerecept is lactosevrij, vegan en glutenvrij. In de vriezer wel twee maanden houdbaar.