Havermout snack met pecannoten en speculaassmaak

Havermout snack met pecannoten en speculaassmaak - Chocolade Zusje

Zijn het geen dotjes? Deze verantwoorde havermout snack ook wel bliss balls genaamd, met chocolade , pecannoten en speculaassmaak is zo eenvoudig om te maken! Ideaal om samen met je kids op een woensdagmiddag, of in het weekend eens te proberen. Ze zijn vegan en glutenvrij.

Ingrediënten havermout snack met pecannoten en speculaassmaak:

  • 100gr dadels
  • 50gr amandelmeel
  • 50gr pecannoten
  • 40gr havermout (glutenvrij)
  • 25gr cacaopoeder
  • 20gr kokosolie
  • 1el speculaaskruiden
  • 1/2el kaneel
  • snufje zout

Zo maak je havermout bliss ball snacks:

  1. Start met het fijn malen van de dadels, de havermout, kokosolie, kruiden, cacaopoeder, amandelmeel en het snufje zout in een keukenmachine.
  2. Meng het tot een glad chocolademengsel. Doe dit in een andere bak. Snijdt nu de pecannoten in kleinere stukken, maar ze mogen nog best grof gesneden zijn. Voeg die ook toe aan je chocoladedeeg.
  3. Met de hand meng je nu de pecannoten door je deeg. Totdat alles goed gemengd is. Nu kan je er kleine balletjes van draaien en leg deze op een stuk bakpapier. Wanneer alle balletjes klaar zijn, hoeven ze nog maar een minuut of twintig in de vriezer en smullen maar!
  4. Tip: Om de chocoladesmaak nog intenser te maken, kun je een beetje gesmolten pure chocolade over je bliss balls doen
Dit chocoladerecept is glutenvrij, lactosevrij, vegan en zonder geraffineerde suikers. In de vriezer is deze brownie wel een maand of twee houdbaar. De vraag is of je dat redt ;).