Lactosevrije cheesecake met limoen en kokos

Lactosevrije cheesecake met limoen en kokos - Chocoladezusjes

Ik ben gek op cheesecake en dat terwijl ik er helemaal niet tegen kan. Nu zag ik steeds vaker een alternatief voor de cheesecake voorbij komen online. Toen ik laatst met een vriendin naar het Veggie Food Fair was geweest hebben we daar taartjes geproefd die cashewnoten als basis voor hun cheesecake gebruikten. Ik was meteen overtuigd en ben zelf aan de slag gegaan.

Dus maakte ik deze limoen, kokos en gerstegras cheesecake. Ziet hij er niet behoorlijk lekker en beeldig uit?

Ingrediënten lactosevrije cheesecake met limoen en kokos:

  • Bodem: 50gr dadels (ontpit), 50gr walnoten en 10gr gesmolten cacaomassa (raw)
  • Vulling: 100gr cashewnoten (nacht in kokoswater laten weken), sap 1 limoen en de rasp van 2 limoenen (schil)
  • Topping: 10gr gerstegras (green magma), halve banaan, 2el soja yoghurt en 1el kokosrasp

Bereiding lactosevrije cheesecake met limoen en kokos:

Smelt de rauwe cacaomassa. Hak de walnoten en de dadels fijn in een keukenmachine en doe daar de gesmolten chocolade doorheen. Dit is je bodem voor je taartje. Druk deze goed aan in een flexibele cakevorm.

Spoel je keukenmachine om zodat je de geweekte cashewnoten er in kunt mixen. Dit duurt ongeveer een minuut of 2. Voeg de rasp van 2 limoenen toe en het sap van 1 limoen. Mocht je een sterkere smaak willen, dan voeg je nog wat limoensap toe. Meng dit alles nog een minuut goed door elkaar. Smeer de cheesecake vulling over de bodem van je taartje. Zet hem alvast in de koelkast.

Nu maak je de topping van je taartje. Qua kleur en gezonde voedingsstoffen gebruiken we gerstegras. Ook al krijg je hier niet zo veel van binnen, het is echt een super food die we graag gebruiken. Meng het gerstegras met de yoghurt, kokos en banaan in een blender. Schenk dit nu over je cheesecake en strooi daar nog wat kokos en geraspte limoenschil overheen. Een uurtje in de vriezer en klaar!