Lactosevrije no bake brownie met hazelnoot en abrikoos

Lactosevrije chocolade brownie met hazelnoot en abrikoos - Chocoladezusjes

Heb je wel eens een no bake brownie gemaakt? Een heerlijk chocoladerecept waarbij je geen oven nodig hebt. Zo maak je zelf een lactosevrije chocolade brownie, zonder geraffineerde suikers. We durven wel te stellen dat dit een gezondere versie is van de ‘gewone’ brownie. Hij is echt niet moeilijk om te maken en je hebt er dus geen oven voor nodig. Ik maakte deze met Medjool dadels. Die zijn ongelooflijk smeuïg en zoet. Waardoor de brownie structuur en smaak veel beter tot zijn recht komen. Deze versie maakte ik met kaneel, hazelnoot en gedroogde abrikoos. Houd je niet van al die extra smaken zoals de hazelnoot en abrikoos. Dan laat je die weg.

Ingrediënten no bake brownie met hazelnoot:

 • 100gr Medjool dadels (zonder pit),
 • 50gr (rauwe) cacaopoeder,
 • 3el kokosolie,
 • 3el amandelmeel,
 • 1tl kaneelkruiden,
 • 2 handjes geroosterde hazelnoot (voor erdoor en er overheen),
 • Optioneel: handje gedroogde abrikoos

Zo maak je een no bake brownie met hazelnoot:

 1. Haal eerst de pitten uit de dadels. Daarna laat je de dadels zo’n 10 minuten weken in lauwwarm water. Hierdoor worden ze smeuïg en lekker zacht.
 2. Voeg vervolgens alle ingrediënten toe aan een keukenmachine. Hou wel wat hazelnoten over voor de topping. Je kunt deze beter met de hand snijden voor over je chocolade brownie heen.
 3. Mix alle ingrediënten voor je brownie ongeveer een minuut of drie goed door elkaar. Het moet een sticky geheel worden.
 4. Schep je chocolademengsel nu in een flexibele cakevorm en druk deze goed aan. Bovenop strooi je de overgebleven hazelnoten.
 5. Zet je chocolade brownie voor minimaal 30 minuten in de vriezer. Je zelfgemaakte no bake brownie zal altijd een beetje zachter blijven. Puur genieten!
 6. Daarna bewaar je hem in de koelkast.
Dit chocoladerecept is lactosevrij, vegan en glutenvrij. En in de vriezer wel twee maanden houdbaar).