No-cheesecake met aardbeien (lactosevrij)

no-cheesecake met aardbeien - Chocoladezusjes

Afgelopen week heb ik mijn motorrijbewijs gehaald. Reden voor een feestje! Als traktatie maakte ik deze no-cheesecake met #aardbeien.
Net zoals de vorige #cheesecake die ik maakte, bevat deze cheesecake geen roomkaas en dus geen zuivel. Het cheese gedeelte wordt gemaakt met geweekte cashewnoten die je op smaak brengt met de ingrediënten die jij het lekkerst vindt. Deze keer had ik trek in een aardbeienvulling.

Ingrediënten no-cheesecake met aardbeien:

  • Bodem: 50gr dadels (ontpit), 50gr walnoten of pecannoten en 10gr gesmolten cacaomassa (raw)
  • Vulling: 100gr cashewnoten (nacht in kokoswater laten weken), handje bevroren aardbeien en 20gr gevriesdroogde aardbeien
  • Topping: pure chocoladereep (100gr) 70% gezoet met stevia

Bereiding no-cheesecake met aardbeien:

Hak de walnoten en de dadels fijn in een keukenmachine. Dit is je bodem voor je taartje. Druk deze goed aan in een flexibele cakevorm.

Spoel je keukenmachine om zodat je de geweekte cashewnoten er in kunt mixen. Dit duurt ongeveer een minuut of 2. Voeg eerst de bevroren aardbeien toe en laat deze mengen met je cashewnoten. Mocht je een sterkere smaak willen, dan voeg je nu de gevriesdroogde aardbeien toe. Meng dit alles nog een minuut goed door elkaar. Smeer de cheesecake vulling over de dadel/walnoten bodem. Zet hem alvast in de koelkast.

Snijd de pure chocoladereep in stukjes en smelt deze au bain marie. Wanneer je chocolade ongeveer voor 2/3 gesmolten is haal je hem van het vuur en blijf je net zo lang doorroeren, totdat alles gesmolten is. Haal nu de cheesecake uit de koelkast en bedek deze met een laagje pure chocolade. Smeer deze goed over je cake heen en plaats het geheel vervolgens in de vriezer voor minimaal 2 tot 3 uur. Vlak voordat je deze gezondere versie van een cheesecake wilt aansnijden, haal je hem uit de vriezer en laat je hem heel even op temperatuur komen. Snijden maar!