Petitfour met chocolade ganache, karamel en pecannoten

Petitfour met chocolade ganache, karamel en pecannoten - Chocolade Zusjes

Oh zijn het geen schatjes deze petitfourtjes? Als je net zoals wij gek bent op noten met karamel, dan is dit de lekkerste combinatie met chocolade. En ze zijn nog eens vegan ook, dus ben je lactoseintollerant, dan mag jij deze ook. Eenvoudig om te maken, dus hup, snel aan de slag!

Je hebt voor deze chocolade zusjes de volgende ingrediënten nodig:

Ingrediënten petitfour met chocolade ganache, karamel en pecannoten:

  • Bodem: 50gr pecannoten, 6 dadels (ontpit), 10gr kokosolie (bio)
  • Vulling: 100gr pure chocolade (min. 70% cacao en bio) 50ml vegan room (zoals bio sojaroom)
  • Topping: vegan karamel en handje pecannoten

Bereiding petitfour met chocolade ganache, karamel en pecannoten:

Start met het mixen van de ingrediënten die je nodig hebt voor de bodem. Meng deze in een keukenmachine, totdat er een fijner geheel ontstaat. Schep nu een beetje op de bodem van je flexibele petitfour vorm. Druk het goed aan en zet deze in de vriezer.

Snijd de pure chocolade in stukjes. Verwarm je vegan room. Niet laten koken. En voeg daar de stukjes chocolade aan toe. Totdat alles gesmolten is. Laat je chocolade ganache nu voor 10 min afkoelen in de koelkast.

Voor je topping maak je zelf een vegan karamel. Snijd een gedeelte van de pecannoten in stukjes en bewaar 1 heel stuk.

Haal je bodem uit de vriezer en voeg daar je chocolade ganache aan toe. Zorg dat je vorm voor 80% gevuld is. Leg daar bovenop een laagje karamel en duw er een pecannoot bovenop. Strooi nog wat kleine stukjes pecannoten er overheen en laat je petitfour nog een half uurtje hard worden in de vriezer. Ooh dat wordt smikkelen!

Dit chocoladerecept is lactosevrij, vegan en met veelal biologische ingrediënten. Praktisch alle ingrediënten kun je vinden op de markt, of de grotere supermarkten.