Pure chocolade energiereep met fruit en noten

Pure chocolade energiereep - ChocoladeZusjes

Die energierepen bevallen ons goed. Reden te meer om te experimenteren met andere ingrediënten. Kies altijd voor een combinatie van noten met gedroogd fruit voor een smakelijk resultaat. Voor het gedroogd fruit, vinden we het fijn om een zoete smaak af te wisselen met een zuurdere smaak. Bedenk daar hartige smaken bij van de verschillende noten en de bittere smaak van de extra pure chocolade… poehee, dat wordt toch smullen!?

Daarmee is dit Chocoladezusje in een handomdraai gemaakt.

Ingrediënten pure chocolade energiereep :

  • 100gr dadels,
  • 100gr gedroogde abrikozen,
  • 100gr cranberry,
  • 100gr pecannootjes,
  • 50gr pistachenootjes,
  • 25gr sesamzaadjes
  • 2el kokosolie,
  • 2el rauwe cacaopoeder,
  • snufje zout,
  • beetje zeezout,
  • 100gr pure chocolade min. 70% cacao

Bereiding van je pure chocolade energiereep:

Snijdt eerst de chocoladereep in stukjes, zodat hij sneller kan smelten. Smelt deze au bain marie. Wanneer de chocolade gesmolten is, roer je alles goed door en laat je hem even rusten, zodat je verder kunt met je fruit en noten mengsel.

Meng de super lekkere en gezonde ingrediënten van je fruitcombi in een keukenmachine en maak hem zo fijn als je wilt. Voeg daarna de noten toe, de kokosolie en het snufje zout. Tot slot mag de cacaopoeder en de sesamzaadjes toegevoegd worden. Nog even flink laten mixen en klaar is kees.

Schep nu je mengsel in je brownievorm, waar een stukje bakpapier op de bodem ligt. Goed aandrukken en dek deze af met de rest van je gesmolten pure chocolade. Smeer de chocolade uit over de bovenkant. Strooi daar overheen wat stukjes zeezout. Tot slot mag je zelfgemaakte energiereep nog een half uurtje in de vriezer en klaar!

Dit chocoladerecept is lactosevrij, glutenvrij (vegan) en met veelal biologische ingrediënten, zonder geraffineerde suikers.