Pure gevulde chocoladereep met gedroogd fruit, kokos en cashewnoten

Wil je voor een feestje een smaakvolle en overheerlijke chocoladereep maken. Waar je heel veel stukjes van kunt snijden en nog een beetje verantwoord overkomt. Maak dan deze ‘plaat’ chocoladereep. Een wat? Eigenlijk gewoon een hele grote chocoladereep, die op een bakplaat past :).

Ingrediënten pure chocoladereep met gedroogd fruit:

  • 100gr rozijnen
  • 100gr gedroogde abrikozen
  • 100gr gedroogde cranberry’s
  • 100gr cashewnoten
  • 50gr kokossnippers
  • 25gr gebrande sesamzaadjes
  • 25gr kokosolie

200 gr pure chocolade (70% cacao). Kies je voor makkelijk, dan koop je de reep zelf (liefst gezoet met stevia) of anders maak je hem zelf zonder geraffineerde suikers. c

Bereiding van je pure chocoladereep met gedroogd fruit:

Snijd de chocoladereep in stukjes, zodat deze sneller smelt. Smelt de pure chocolade au bain marie. Ondertussen doe je de overige ingrediënten in een keukenmachine en laat je deze in een minuut of 5 alles klein maken.

Wanneer deze mix gereed is, zal de chocolade ook wel gesmolten zijn. Roer de chocolade met een spatel goed door elkaar, zodat er geen stukjes meer in zitten. Om er voor te zorgen dat je fruit en notenmix aan elkaar blijft plakken, roer je een beetje van de gesmolten chocolade door je mix heen. Dit kan gewoon in de keukenmachine.

Wanneer dit gereed is verdeel je de mix over een groot stuk bakpapier. Plaats nu nog een stuk bakpapier daarboven op. Rol vervolgens met een deegroller over het bakpapier. Hierdoor wordt de vulling van je chocoladereep goed samengeperst en dunner verdeeld. Leg dit voor 15 minuten in de vriezer. Waardoor de vulling wat harder kan worden.

Haal nu de vulling uit de vriezer en spatel hier de gesmolten pure chocolade overheen. Leg hier overheen weer het stukje bakpapier, zodat je de plakkaat kunt omdraaien en de andere kant ook kunt voorzien van een laagje chocolade. Leg het geheel weer voor 15 minuten in de vriezer. Daarna hoef je hem alleen maar in kleine stukjes te snijden en uiteraard te proeven van je eigen creatie 😋.