Rocky Road met cranberry, rode bessen en cashewnoten

Rocky Road met cranberry, rode bessen en cashewnoten - Chocolade Zusjes

Chocolade met marshmallows, ik hou ervan! Een Rocky Road is eigenlijk een chocolade lekkernij gevuld met ingrediënten die jij lekker vindt. De hoofdingrediënten die altijd in Rocky Road verwerkt worden, zijn chocolade en marshmallows. Verder kun je eindeloos variëren. Mijn oudste dochter bedacht deze smakelijke combinatie; met cranberry, cashewnoten, marshmallows en verse rode bessen. Je maakt hem eenvoudig zelf met dit chocoladerecept van Chocolade Zusjes »

Ingrediënten Rocky Road:

 • 400gr pure chocolade (bio),
 • 100gr kokosmelk (bio)
 • 150gr gecondenseerde kokosmelk (bio)
 • zakje mini marshmallows
 • 50gr cashewnoten
 • 50gr cranberry’s
 • snufje zeezout
 • en een paar rode bessen omdat dit zo mooi staat

Bereiding pure chocolade Rocky Road:

 1. Snijd eerst de pure chocolade en de cashewnoten in kleine stukjes.
 2. Verwarm de gecondenseerde kokosmelk en gewone kokosmelk in een pan. Voeg daar de stukjes chocolade aan toe en blijf net zo lang doorroeren totdat alles gesmolten is. Let op dat je chocolade fudge niet gaat aanbranden. Haal daarom af en toe je pan van het vuur. En roer rustig verder.
 3. Wanneer alles gesmolten is voeg je de cranberry, gesneden cashewnoten en de marshmallows toe en roer je deze door je beslag. Bewaar van de cranberry, cashewnoten en marshmallows een beetje om als topping bovenop je Rocky Road te leggen.
 4. Giet je chocolade mengsel in een brownievorm waar je onderop een stuk bakpapier hebt liggen. Strooi de overgebleven ingrediënten er overheen, inclusief de rode bessen en een beetje zeezout. Klein beetje aandrukken. Nu alleen nog een uurtje in de vriezer en hij is klaar!

Vraagje…

Heb je deze pure Rocky Road geprobeerd te maken? Laat ons dan via Facebook weten wat je er van vond, door te reageren op dit chocoladerecept. We zijn namelijk erg benieuwd naar jouw ervaring en wie weet heb je nog tips voor ons?!

Dit chocoladerecept is lactosevrij en bevat biologische ingrediënten. Alle ingrediënten kun je vinden op de markt, of de grotere supermarkten.