We krijgen vaker de vraag of wij een chocolade traktatie kunnen en willen maken met alcohol, in dit geval met Cointreau. Nu vinden wij zelf sinaasappel in combinatie met chocolade erg lekker. We maakten hem nu nog lekkerder met abrikoos erbij en we lieten de dadels en de abrikoos die nodig zijn in dit chocoladerecept niet weken in water of sinaasappelsap, maar in Cointreau (of een andere sinaasappellikeur).
Begin met het weken van de dadels en abrikozen in een laagje met Cointreau. We hebben ze daar zeker twee uur in laten liggen. Schep ze af en toe even om, zodat elke dadel en abrikoos de kans krijgt om de sinaasappellikeur op te nemen. Ondertussen hebben we een ander gerecht gemaakt, deze vegan Granola koekjes met kokos.
Het enige dat je daarna hoeft te doen is alle ingrediënten samen te voegen in je keukenmachine. Laat dit een minuutje of vijf ronddraaien totdat er een chocolademassa ontstaat.
Draai hier balletjes van en plaats ze voor 10 minuten in de vriezer. Zodat ze wat harder worden.
Haal ze vervolgens uit de vriezer en doe in een apart rond bakje wat cacaopoeder en carobe poeder (Carobe is zoeter dan cacao en heeft een licht karamelachtige smaak). Hier doe je de truffels in en rol ze rond in het bakje, zodat er een poeder laagje om je truffel heen komt.
Ze zijn in de koelkast zeker een week houdbaar en in de vriezer 3 maanden.
Dit recept is lactosevrij, glutenvrij en vegan.