Smeuïge no bake chocolade brownie met aardbeien

Smeuïge no bake chocolade brownie met aardbeien - Chocolade Zusjes

Een brownie hoef je niet altijd in de oven te maken, deze versie maakten we in de categorie ‘no bake’. Het is een makkelijk recept om zelf een gezondere brownie te maken zonder oven. Het zoete van de dadels combineert niet alleen smakelijk met het bittere van de rauwe cacaopoeder. Ook met de fris zoete smaak van gevriesdroogde aardbeien is het genieten. Gevriesdroogde aardbeien hebben bovendien een crunchy structuur. Hoe lekker is dat wanneer je bij elke hap chocolade aangenaam verrast wordt door een knisperige bite. Deze no bake brownie is bovendien vegan, glutenvrij en bevat geen geraffineerde suikers.

Ingrediënten no bake chocolade brownie met aardbeien:

 • 100gr Medjool dadels (zonder pit)
 • 4el havermeel of amandelmeel
 • 2el cacaopoeder,
 • 3el kokosolie (bio),
 • 20gr gevriesdroogde aardbeien
 • 10gr gevriesdroogde aardbeien als topping
 • 1tl vanillepoeder
 • en een snufje zout

Zo maak je een no bake chocolade brownie met aardbeien:

 1. Haal eerst de pitten uit de dadels. Daarna laat je de dadels zo’n 20 minuten weken in heet water. Hierdoor worden ze smeuïg en lekker zacht.
 2. Doe vervolgens alle ingrediënten in een keukenmachine, behalve de aardbeien. Meng dit eerst goed door elkaar. Een minuut of 2 is voldoende.
 3. Daarna voeg je 20gr aardbeien toe aan je beslag. Hou ongeveer 10gr gevriesdroogde aardbeien over voor de topping. Mix alle ingrediënten voor je brownie nog een minuut door elkaar. Het moet een sticky geheel worden.
 4. Schep je chocolademengsel nu in een flexibele cakevorm en druk deze goed aan. Snijdt de overgebleven gevriesdroogde aardbeien met een scherp mes in kleine stukjes. Strooi de gevriesdroogde aardbeien over je brownie. Zet het geheel voor minimaal 30 minuten in de vriezer. Daarna bewaar je hem in de koelkast. Je zelfgemaakte chocolade brownie (lactosevrije) zal altijd een beetje zachter blijven. Vind je hem te zacht, dat zet je hem wat langer in de vriezer. Puur genieten!
Dit chocoladerecept is lactosevrij, vegan, met biologische ingrediënten en zonder geraffineerde suikers. Je hebt er bovendien geen oven voor nodig en hij is in de vriezer wel een maand of twee houdbaar.