Snicker chocolademuffin (glutenvrij – vegan)

Recept Snicker chocolademuffin (glutenvrij - vegan) - Chocolade Zusjes

Dit is misschien wel het lekkerste recept om zelf chocolademuffins te maken. Deze vegan muffins met chocolade maak je namelijk in een handomdraai. Heb je hem vaker gemaakt, dan weet je dat je binnen 30 minuten de smeuïgste muffins op tafel kunt zetten. Bovendien kun je eindeloos variëren met extra ingrediënten zoals vers fruit, noten of kokos. Of wat dacht je van stukjes karamel met pinda’s, zodat je zelf een smakelijke Snicker muffin bakt om je vingers bij af te likken.

Ingrediënten glutenvrije Snicker muffin:

  • 100gr boekweitmeel,
  • 100ml vegan yoghurt,
  • 50-100gr pure chocolade (zo veel als je zelf lekker vindt),
  • 75gr kokosbloesemsuiker,
  • 50gr amandelmeel,
  • 40ml havermelk,
  • 30gr kokosolie (gesmolten),
  • 30gr vegan boter (gesmolten),
  • 40gr cacaopoeder,
  • 2el chiazaad (of 2 eieren),
  • sap halve citroen,
  • 1tl baking soda,
  • 1tl bakpoeder,
  • 1tl kaneel,
  • een snufje zout
  • Flinke hand gesneden ongezouten pinda’s en stukjes karamel voor deze Snicker muffin. Laat dit achterwege wanneer je een gewone chocolademuffin wilt maken.

Zo maak je een glutenvrije chocolademuffin:

  1. Voorverwarm de oven op 220 graden.
  2. Gebruik je liever geen eieren, doe dan 2el chiazaad in een kommetje met 4el heet water en laat dit weken.
  3. Snijdt de pure vegan (lactosevrije) chocolade in kleine stukjes. Deze voeg je aan het eind toe aan je beslag.
  4. Weeg alle droge ingrediënten af en meng deze in een grote kom van je keukenmachine. Heb je geen keukenmachine dan kan je een garde gebruiken.
  5. Smelt de boter voorzichtig in een pannetje. En laat deze vervolgens een beetje afkoelen. De boter mag dus niet koken.
  6. Meng in een andere kom de yoghurt, vegan melk, het citroensap en de eieren (of het geweekte chiazaad) goed door elkaar met een garde. Voeg deze substantie toe aan de gesmolten boter. En klop dit goed door elkaar heen.
  7. Nu kan je de natte ingrediënten toevoegen aan de droge. Laat de keukenmachine (met de vlinderhaak) op een rustig tempo zijn werk doen. Totdat het beslag een geheel is geworden. Dit duurt ongeveer 1-2 minuten. Heb je geen keukenmachine, gebruik dan alsnog je garde.
  8. Spatel de gesneden pure chocolade door je beslag heen en proef alvast of je het lekker vindt.
  9. Schep vervolgens je muffinbeslag in je muffin of cupcake-vormpjes. Je hebt genoeg beslag voor ongeveer 10-12 vormpjes. Plaats de bakplaat met de muffins in het midden van je oven (220 graden). Zet de timer op 7 minuten.
  10. Na 7 minuten draai je de stand van de oven terug naar 170 graden en mogen je chocolademuffins nog eens in 7 minuten goed gaar worden.

Tip: varieer met verschillende vullingen. Of maak eens frisse (vegan) botercrème met citroen.

Dit chocoladerecept is lactosevrij, vegan en glutenvrije ingrediënten. Alle ingrediënten kun je vinden op de markt, of de grotere supermarkten.