Speculaasballetjes met cacao en maandzaadjes

Speculaasballetjes met cacao chiazaad sesamzaadjes of maanzaadjes - Chocoladezusjes

De smaak van speculaas is voor ons echt verbonden met Sinterklaas. Wanneer de avonden donkerder worden en de temperaturen zakken. Alhoewel al het lekkernij die bij deze feestdagen horen sinds september al in de schappen ligt. Hebben wij ons in weten te houden. We waren nog op zoek naar een gezondere versie van dit suikergoed. Zo bedachten we uiteindelijk onderstaand recept zonder geraffineerde suikers.

Super simpel om te maken met bijvoorbeeld je kinderen. Een goed en vooral onwijs lekker alternatief voor al die witte suikers!

Ingrediënten speculaasballetjes met cacao:

  • 100gr dadels (ontpit en te koop op markt of in de supermarkt)
  • 100gr amandelmeel (biologisch en te koop bij de betere supermarkt)
  • 2el speculaaskruiden
  • 1el kokosolie (biologisch)
  • 1el rauwe cacaopoeder (te koop bij Pit&Pit)
  • 1el kaneel
  • Optioneel: sesamzaad, chiazaad en/of blauwe maanzaadjes waar je de balletjes in kunt rollen.

Bereiding speculaasballetjes met cacao:

Dit recept is zo ontzettend simpel om zelf te maken. Het enige dat je hoeft te doen is alle ingrediënten samen te laten komen in je keukenmachine. Daar een chocolade-speculaas massa van te maken.

Draai hier speculaasballetjes van en plaats deze voor 10 minuten in de vriezer. Ze zijn in principe nu klaar. Wil je er toch nog een leuke en lekkere twist aan geven? Rol dan de balletjes door de verschillende soorten zaadjes. Vooral de blauwe maanzaadjes vinden we prachtig! Ook deze speculaasballetjes gaan voor 10 minuten in de vriezer.

Welk speculaasballetje is jouw favoriet?

Dit chocoladerecept is lactosevrij, vegan, met biologische ingrediënten en zonder geraffineerde suikers. Praktisch alle ingrediënten kun je vinden op de markt, of de grotere supermarkten.