Stevige chocolate chip cookie met amandelen

Stevige chocolate chip cookie met amandelen - Chocoladezusjes

En of deze stevig is! De structuur is juist een brosse koekje, net zoals de zandkoekjes van vroeger. Maar hij vult behoorlijk. Met ‘moeite’ kreeg ik er twee op. Dus heb je een keer weinig tijd, maak ze van te voren en neem ze mee voor onderweg. Handig voor in de auto, op je werk, als je zit te wachten tot je kind klaar is met sporten of zwemles. Mijn dochter kon er geen genoeg van krijgen. Met name omdat ze deze zelf heeft gemaakt. Dus trots is ze sowieso.

Je hebt voor deze chocoladezusjes nodig (vegan ingrediënten, veelal bio);

Ingrediënten chocolate chip cookie met amandelen:

  • 200gr amandelpasta (pindakaas op basis van amandelen),
  • 100gr kokosbloemsuiker,
  • 80gr havermeel,
  • 50gr pure chocolade (72%),
  • 2el lijnzaad,
  • sap van een halve citroen,
  • 1tl zuiveringszout
  • en een handje ongezouten amandelen.

Bereiding van je chocolate chip cookie met amandelen:

Zet je oven alvast op 180 graden. Meng nu eerst de droge ingrediënten in een ruime beslagkom. De chocolade en losse amandelen heb je op het laatst pas nodig.

Voeg nu de amandelpasta en citroensap toe. Let op, de amandelpasta (de bio versie) die moet je vaak eerst goed doorroeren, zodat de oliën die bovenop liggen weer door je pasta gemengd zijn. Roer nu alle ingrediënten goed door elkaar met een vork.

Zodra de amandelpasta al een beetje opgenomen wordt door je droge ingrediënten, kan je het deeg gaan kneden. Kneed net zolang totdat er een mooie egale bal ontstaat. Nu is het tijd om je pure chocolade in kleinere stukjes te snijden en vergeet je losse amandelen niet klein te snijden. Voeg ook deze toe een je recept. Nog even flink kneden en je kunt er nu stukjes van afhalen, balletjes van rollen en deze op een stuk bakpapier leggen. Druk ze een klein beetje aan, zodat de amandelen en de chocolade goed zichtbaar zijn. Je koekjes moeten niet dikker dan een vinger (pink) dik zijn.

Zet ze nu op een bakplaat en duw ze in de over voor 12 minuten. Let tussentijds op of ze niet te donker worden. Wanneer je ze uit de oven haalt zie je meteen dat de chocolade gesmolten is en nog vloeibaar je ligt aan te staren. Maar… laat je chocolate chip cookie nog even een minuut of 5 afkoelen en dan pas mag je aanvallen!

Vind je deze smaakcombinatie lekker, maar ben je benieuwd of we nog andere chocolate chip cookies hebben gemaakt? Bekijk dan deze eens met stukjes chocolade en pindakaas »