Stroopwafel cheesecake met bananen chocolademousse

Stroopwafel cheesecake met bananen chocolademousse topping - Chocoladezusjes.nl

Oh en dan doen we er ook nog zelfgemaakte karamel overheen. En als ik je vertel dat deze over de top lekkere bananentoffee lactosevrij is, geloof je dat nooit? Toch is het zo. Sterker nog, deze overheerlijke cheesecake is vegan. Zelfs de stroopwafelkruimels zijn lactosevrij en glutenvrij (gekocht op de plaatselijke markt). Je hebt voor dit chocoladezusje de volgende ingrediënten nodig.

Ingrediënten stroopwafel cheesecake met bananen chocolademousse:

  • Voor de bodem: 150gr lactosevrije stroopwafelkruimels, 40gr kokosolie (bio), 30gr amandelmeel (bio)
  • Vulling: 250gr cashewnoten, 50ml kokosmelk (bio), 50ml sinaasappelsap, sap en rasp van 1 citroen (bio), 1el (volle) agavesiroop, 1tl vanillepoeder en een scheutje (soja) yoghurt
  • Voor de topping: 2 bananen (bio), 1 avocado (bio), sap halve citroen (bio), 50gr cacaopoeder (raw), 40gr amandelmeel (bio), 2el milde agave siroop, 1tl vanillepoeder, scheutje lactosevrije yoghurt

Bereiding stroopwafel cheesecake met bananen chocolademousse:

Maak eerst je bodem door de koekkruimels klein te maken in je keukenmachine. Wanneer deze fijn genoeg is smelt je de kokosolie en voeg je deze toe in de keukenmachine (terwijl deze nog aan het draaien is).

Leg op de bodem van een brownievorm een stuk bakpapier. Vul daarna je vorm met je koekkruimels. Druk deze flink aan en zet deze voor minimaal 15 minuten in de vriezer.

Spoel je keukenmachine goed om zodat er geen restjes meer inzitten. Nu heb je tijd voor je vulling. Dit is echt super eenvoudig. Je doet alle ingrediënten in je keukenmachine. Mix dit een minuut of vijf goed door elkaar. Tussendoor moet je even met een spatel je cashewnoten beslag van de zijkant af duwen, zodat het mes van de keukenmachine er weer bij kan.

Als je bodem al hard is geworden kun je de cheesecake er overheen smeren. Zet hem vervolgens weer in de vriezer en ga met je derde laag aan de slag.

Nu is het tijd voor je bananen chocolademousse topping…

Doe alle ingrediënten weer in je keukenmachine en meng net zo lang totdat je een vloeibaar en glad geheel hebt gekregen. Dit duurt ten opzichte van de andere lagen het langst. Proef even of je hem zoet genoeg vindt, of voeg nog wat zoetstof toe.

Haal nogmaals je cheesecake uit de vriezer. Smeer je chocolademousse vulling over de eerste twee lage goed uit. Strooi vervolgens de overgebleven stroopwafelkruimels over je taart. Optioneel; maak je cheesecake extra feestelijk door de zelfgemaakte karamel (mocht je die eerder hebben gemaakt en overhebben) er overheen te laten druipen. Zet het geheel terug in de vriezer en wanneer je hem gaat serveren, haal je de cheesecake tien minuten van te voren uit de vriezer.

 

Dit chocoladerecept is lactosevrij, vegan en bevat onder andere biologische ingrediënten. Heb je onze citrus cheesecake met kruidnoten, pecannoten en karamel al eens geprobeerd?