Suikervrije pindakaas maken met cacao en gember (biologisch)

Zelf pindakaas maken met gember - Chocoladezusjes

We hebben al een keer zelf pindakaas gemaakt en dat inspireerde ons om nog een keer te experimenteren met andere ingrediënten. Pinda’s zijn nml een bron van essentiële vitamines (o.a. B en E) en mineralen (o.a. calcium, magnesium en zink), die de bouwstenen vormen van je lichaam.

Ik maakte deze twee chocoladezusjes met gebrande en ongezouten pinda’s (nog in de dop), biologische kokosolie, rauwe cacaopoeder en eentje met stukjes verse gember.

Verse gember is namelijk één van de gezondste specerijen van de wereld. Gember zorgt niet alleen voor een betere vertering van je maaltijd. Maar bevat ook nog eens een flinke dosis antioxidanten. Al komt dat niet echt tot zijn recht door de hoeveelheid gember die wij gebruiken in dit recept. Maar alle beetjes zijn meegenomen!

Ingrediënten suikervrije pindakaas maken met cacao en gember:

  • 300gr ongezouten pinda’s
  • 1 eetlepel biologische kokosolie
  • 1 eetlepel rauwe cacaopoeder
  • 1 stuk verse gember (1 cm dik) 

Bereiding suikervrije pindakaas maken met cacao en gember:

Doe de pinda’s in een keukenmachine. En laat deze draaien totdat je pasta-achtige massa krijgt. Voeg nu de kokosolie toe. Laat dit even ronddraaien. Voeg hier de eetlepel cacaopoeder aan toe. In principe is de basis van je pindakaas nu klaar. Nu kan je hem verdelen, zodat je twee verschillende varianten kan maken. De ene is de ‘normale’ variant. Bij de andere voeg je geraspte gember toe. Beide goed doorroeren en klaar!