Witte chocoladefudge met kokos, Oreo en rood fruit

Witte chocoladefudge met kokos, Oreo en rood fruit - Chocolade Zusjes

Dit chocoladerecept hoort wel thuis in de categorie; guilty pleasure. Maar hè, het is tenslotte bijna Moederdag! Al zou het geen Moederdag zijn, dan nog weet je vast wel een feestdag te verzinnen, waarbij deze over de top traktatie verantwoord is. En hij is nog lactosevrij ook! Hoe hoe kan dat nou als je witte chocolade gebruikt, hoor ik je denken? Nou het kan echt, zie hieronder 🙂

Voor dit chocoladezusje heb je nodig:

Ingrediënten witte chocoladefudge met kokos, Oreo en rood fruit:

 • 150ml gecondenseerde kokosmelk (bio)
 • 100gr cacaoboter (bio)
 • 100gr kokosmelk (bio)
 • 60gr kokosmelk poeder (te koop bij Pit&Pit)
 • 1 rol Oreo (de echte, zonder melk)
 • 40gr geraspte kokos (bio)
 • 20gr kokosolie (bio)
 • 1/2tl bietenpoeder
 • snufje zout
 • snufje vanillepoeder
 • Vers rood fruit

Bereiding Witte chocoladefudge met kokos, Oreo en rood fruit:

Haal de Oreokoekjes uit elkaar en doe de vulling in een schaaltje (deze vulling heb je later nodig). Smelt nu eerst de kokosolie. Maal de Oreo koekjes fijn in een keukenmachine en voeg al roerend de kokosolie toe. Schep deze in een brownievorm, waar een stuk bakpapier op de bodem ligt. Druk stevig aan en zet dit voor 10 minuten in de vriezer.

Snijd de cacaoboter in fijne stukjes. Smelt de gecondenseerde kokosmelk en de kokosmelk in een pan op medium vuur. Voeg daar de cacaoboter aan toe, het snufje zout en de vanillepoeder.

Wanneer dit tot een soepele massa is gesmolten, voeg je beetje bij beetje de melkpoeder toe. Als deze helemaal is opgenomen in je (vegan) witte chocolade fudge, verdeel je dit over 2 schaaltjes. In het ene schaaltje voeg je de kokos toe. Even doorroeren met een spatel.

Ondertussen is je Oreo bodem klaar. Haal hem uit de vriezer en voeg daar in eerste instantie je kokosvulling aan toe. Verdeel voorzichtig over de bodem. Zet hem weer terug in de vriezer voor 30 minuten.

In het andere schaaltje had je de aardbeienvulling van de Oreo gedaan en voeg daar de bietenpoeder nu aan toe. Ook weer even doorroeren met een garde, totdat het een geheel is geworden. Bewaar deze samen met je Oreo en kokosbodem in de vriezer. Na 30 minuten kan je de taart eruit halen en voel je of de kokosvulling wat harder is geworden. Je wilt namelijk niet dat je roze vulling zich mengt met de kokoslaag.

Schep de aardbeienlaag op je witte fudge laag en druk daar stukjes pure chocolade in. Zet het geheel voor zeker 1-2 uur terug in de vriezer. Wanneer je chocolade traktatie hard genoeg is geworden (let op; chocoladefudge hoort wel zacht te zijn, helemaal hard worden zal niet lukken dus ;), haal je hem uit de vriezer en doe je er vers rood fruit overheen. Wij gebruikten frambozen, rode bessen en granaatappel. Omdat de taart best zoet is, is de combinatie met het fris zure van het vers fruit heerlijk!

Dit chocoladerecept is lactosevrij, vegan en met biologische ingrediënten. Alle ingrediënten kun je vinden in de grotere supermarkten.