Witte chocoladereep met aardbeien (lactosevrij)

witte chocoladereep met aardbeien -lactosevrij - Chocoladezusjes

Oh hoe vaak kregen we bij Chocolade zusjes niet de vraag of we een gezondere versie op een witte chocoladereep wisten te bedenken.

Stiekem vond ik het zelfs wel een beetje spannend. Want een witte chocoladereep bestaat normaal alleen maar uit cacaoboter, geraffineerde suiker en melkpoeder. En juist die laatste twee ingrediënten wilde ik liever niet in dit recept verwerken. Zodat deze beauty geen melk bevat. Voor de geraffineerde suikers hebben we rijstsuiker gebruikt. Dit is minder zoet dan gewone suiker en bevat veel minder koolhydraten.

Ingrediënten witte chocoladereep met aardbeien (lactosevrij):

  • 50gr cacaoboter (bio en te koop bij Pit&Pit)
  • 40gr gevriesdroogde aardbeien (te koop bij de Action)
  • 30gr kokosolie (bio en te koop bij Pit&Pit)
  • 30gr kokospoeder (te koop bij de toko)
  • 20gr rijstsuiker (te koop bij Pit&Pit)
  • 1tl vanillepoeder

Bereiding van je witte chocoladereep met aardbeien (lactosevrij):

Smelt eerst de cacaoboter en kokosolie au bain marie in een kom. Meng de overige ingrediënten in een keukenmachine fijn, maar laat een handje gevriesdroogde aardbeien achterwege. Die heb je nodig voor je topping. Wanneer de droge ingrediënten gemixed zijn, voeg je al roerend de gesmolten cacaoboter en kokosolie toe.

Er ontstaat nu een vloeibare gespikkeld roze chocoladebeslag. Hoe geweldig ziet dit er nu al uit zeg! Laat je chocoladebeslag in een flexibele cakevorm glijden en strooi daar overheen wat fijngehakte gevriesdroogde aardbeien. Nu nog een half uurtje in de vriezer en klaar.

Wauw wat wordt dit smullen!

Dit chocoladerecept is lactosevrij, vegan, onder andere met biologische ingrediënten en zonder geraffineerde suikers.