Bliss balls met pistache en gerstegras poeder

Blissbals lactosevrij en suikervrij met cacaopoeder, dadels, pistache en gerstegras poeder -Chocoladezusjes

Klinkt dat niet super gezond? En ik hoor jullie denken; Dat kan nooit lekker zijn. Niets is minder waar. Eerlijk gezegd was ik zelf ook nogal sceptisch. Ik heb vaker gewerkt met gerstegras extract (van Green Magma). Het is vergelijkbaar met Matcha (Japanse groene thee vermalen tot poeder). Alleen gebruikte ik dat altijd in een smoothie of in mijn yoghurt gemengd met andere ingrediënten.

Waarom dan toch een bliss ball met gerstegras? Omdat gerstegras echt heel veel vitamine, mineralen en antioxidanten bevat. Meer dan 50 verschillende soorten. Met recht een super food dus.

Ingrediënten bliss balls met pistache en gerstegras poeder:

  • 100 gram dadels (ontpit)
  • 50 gram pistachenoten (ongezouten)
  • 25gr rauwe cacaopoeder
  • 25gr kokosolie
  • 20gr gerstegras poeder
  • Sap van een limoen

Bereiding bliss balls met pistache en gerstegras poeder:

Week de dadels 10 minuten in warm water. Hierdoor worden ze lekker sappig en smeuïg. Maal de dadels vervolgens goed fijn in een keukenmachine. Voeg daarna de kokosolie, rauwe cacaopoeder, sap van een limoen en het gerstegras poeder toe. Laat dit minstens 1 minuut goed door elkaar heen mengen.

De pistachenoten voegen we pas aan het eind toe, anders wordt deze te fijn. Hou een klein beetje van de pistachenoten over om daar aan het eind je bliss balls doorheen te rollen. Het merendeel van de pistachenoten ongeveer 30 seconden in de keukenmachine mee laten draaien en er ontstaat nu een soort van chocolade deegbal.

Hak nu de overgebleven nootjes met de hand of sneller is het om daar alsnog je keukenmachine voor te gebruikten. Let er wel op dat deze schoon is. Van je chocolade deegbal kun je eenvoudig balletjes draaien met de hand. Rol ze daarna nog door je fijngehakte pistachenoten en ze kunnen voor een half uur de vriezer in.

Ik heb ze meegenomen naar m’n werk en mijn collega’s ze laten proeven. Van te voren heb ik aangegeven wat de ingrediënten waren. Ze hebben echter al behoorlijk wat ervaring met mijn creaties, dus ook deze durfde ze aan. Zelfs de critici onder hen waren om!

Durf jij deze combi aan?