Triple Chocolate Chip cookie met paranoten (glutenvrij – vegan)

Triple chocolate chip cookie met paranoten - Chocolade Zusjes

Met dit triple chocolate chip cookies recept voor een glutenvrije versie is succes verzekerd. Het ultieme guilty pleasure gevoel van een krokante buitenkant en een chewy chocolate chip cookie aan de binnenkant. Het was even oefenen om de juiste balans te vinden tussen alle ingrediënten. Want deze chocoladetraktaties wilde ik graag vegan maken. En met veel minder suiker, dan dat je doorgaans in dit soort koekjesrecepten ziet. Ik koos voor kokosbloesemsuiker, dit smaakt een beetje naar karamel en die proef je vooral goed als je de suiker gebruikt in koekjes, cupcakes, taarten en muffins, omdat dan de suiker smelt. Naast cacaopoeder gebruikte ik pure chocolade en witte vegan chocolade . Zo lekker!

Ingrediënten triple chocolate chip cookie met paranoten:

  • 150gr boekweitmeel
  • 100gr ongezouten vegan boter
  • 70gr kokosbloesemsuiker
  • 50ml vegan room
  • 30gr pure chocolade
  • 30gr vegan witte chocolade
  • 1el cacaopoeder
  • 1tl kaneelpoeder
  • 1tl vanillepoeder
  • 1/2tl backing soda
  • Snufje zout
  • Flinke hand paranoten

Zo maak je een triple chocolate chip cookie met paranoten:

  1. Voorverwarm de oven op 180graden.
  2. Snijdt de boter in stukjes en laat deze zachtjes smelten in een steelpannetje op een lage stand.
  3. Snijdt ondertussen ook de paranoten en de vegan (lactosevrije) chocolade ook in stukjes. Ik gebruik 30 gram chocolade per smaak, meer mag uiteraard ook als je dat lekkerder vindt.
  4. Doe alle droge ingrediënten in een aparte kom en roer dit door elkaar.
  5. Weeg de suiker af in een beslagkom en roer daar de gesmolten boter en de room doorheen.
  6. Nu is het tijd om alle droge ingrediënten toe te voegen bij de natte ingrediënten. Doe dit met een zeef en schep het door elkaar. Op deze manier blijft je beslag luchtig.
  7. Wanneer het een geheel is geworden, kunnen de paranoten en stukjes chocolade er doorheen geschept worden.
  8. Laat je chocolate chip cookiedeeg 30 minuten rusten. Maak vervolgens bolletjes met een ijslepel en leg deze op een stuk bakpapier (op je bakplaat).
  9. Houdt voldoende ruimte tussen de deegballetjes, want ze lopen nog erg uit. Ik pak ze per 6 tegelijk. Plaats de bakplaat in het midden van je oven en bak je vegan chocolate chip cookies in 10-12 minuten gaar.
  10. Optioneel; bestrooi je chewy koekjes met wat gesmolten chocolade, gehakte paranoten en wat zeezout vlokken.

Triple chocolate chip cookie met paranoten - Chocolade Zusjes

Dit chocoladerecept is lactosevrij, vegan en glutenvrij. En in de vriezer wel twee maanden houdbaar, de vraag is of je dat wel redt ;).