Havermout ontbijttaart met blauwe bessen en chocolade (vegan – glutenvrij)

Havermout ontbijttaart met blauwe bessen en chocolade (vegan - glutenvrij) - Chocolade Zusjes

Je kunt havermout op de traditionele manier eten, in de vorm van een havermoutpap of verwerkt in je yoghurt. Wij maken er liever een ontbijtaart van. Dit gezonde recept voor een havermout ontbijttaart met blauwe bessen, frambozen en uiteraard een beetje chocolade is onwijs lekker. En bevat alle ingrediënten die je nodig hebt voor een goede start van de dag.

Ingrediënten havermout ontbijttaart met blauwe bessen:

  • 100gr glutenvrije havermeel,
  • 50gr amandelmeel
  • 100ml vegan yoghurt,
  • 60gr vegan boter (gesmolten),
  • 50ml amandelmelk,
  • 2el chiazaad geweekt in heet water
  • 4el agavesiroop (of dadelsiroop),
  • 2el citroensap,
  • 2el bietenpoeder
  • 1el custardpoeder,
  • 2tl baking soda,
  • 1tl vanillepoeder
  • geraspte schil van een citroen
  • handje gesneden pure chocolade )
  • handje verse blauwe bessen
  • handje verse frambozen

Zo maak je een havermout ontbijttaart met blauwe bessen:

  1. Start met het voorverwarmen van de oven op 180 graden.
  2. Doe 2 eetlepels chiazaad in een kommetje met 6 eetlepels heet water en laat dit weken.
  3. Smelt de boter rustig in een steelpannetje. Al roerend voeg je er de agavesiroop aan toe, gevolgd door de amandelmelk, citroensap, vegan yoghurt en uiteindelijk het geweekte chiazaad. Meng dit goed door elkaar met een garde.
  4. In een andere kom meng je alle droge ingrediënten voor de ontbijttaart door elkaar. Gebruik vervolgens een garde om je natte ingrediënten door de droge ingrediënten te roeren. Meng totdat je een vloeibaar beslag hebt.
  5. Voeg nu verse fruit, rasp van de citroen en sinaasappel en de stukjes pure chocolade toe en schep dit goed door elkaar. Proef het beslag of je hem zoet genoeg vindt, anders voeg je er nog wat agavesiroop aan toe.
  6. Schep de havermout deegbeslag in een brownievorm. Strooi er eventueel nog wat extra chocolade stukjes overheen. En zet je taart voor 50 minuten in de oven.
  7. Daarna laat je de ontbijttaart nog zeker 10 minuten afkoelen in de oven, voordat je hem daadwerkelijk uit de oven haalt.
  8. Prik nog even met een satéprikker in je ontbijttaart om te zien of deze gaar is. De binnenkant hoort een beetje smeuïg te blijven door het fruit en de gesmolten pure chocolade.
  9. Optioneel; rasp er wat vegan witte chocolade overheen en nog wat stukjes vers fruit. Als dat geen smullen is!

Havermout ontbijttaart met blauwe bessen en chocolade (vegan - glutenvrij) - Chocolade Zusjes

 

Dit chocoladerecept is lactosevrij, vegan en glutenvrij. Bewaar hem in een afgesloten bak in de koelkast. In de vriezer wel twee maanden houdbaar.