Chocolade bananenbrood met noten (vegan – glutenvrij)

Chocolade bananenbrood met amandel en hazelnoot - Chocoladezusjes.nl

Dit smeuïge chocolade bananenbrood met hazelnoot en amandel vroeg erom om gemaakt te worden (glutenvrij, vegan). Een bananenbrood is eigenlijk een voedzame cake, zonder geraffineerde suikers. De licht zoete smaak komt door de bananen. Je hebt voor dit chocolade zusje de volgende ingrediënten nodig.

Ingrediënten chocolade bananenbrood met amandel en hazelnoot:

  • 3 rijpe bananen
  • 1el chiazaad (of 1 ei als je hem niet vegan wil maken)
  • 150gr havermeel (glutenvrij)
  • 50gr amandelmeel
  • 40gr rauwe cacaopoeder
  • 50gr amandelen (in stukken gesneden)
  • 50gr hazelnoten (in stukken gesneden)
  • 120ml havermelk (of ander zuivelvrije melk)
  • 100ml kokosolie
  • 5 Medjool dadels (of 10 gewone dadels)
  • 1el kaneel
  • 1el limoensap
  • 2tl wijsteenbakpoeder
  • en een snufje zout

Zo maak je een chocolade bananenbrood met amandel en hazelnoot:

  1. Verwarm de oven voor op 180 graden (hete lucht). Zorg dat de kokosolie gesmolten is, je kunt hem heel even in de oven zetten om dit proces te versnellen. Week daarna alvast je chiazaad in een bakje met 3el water, zo’n 10 minuten. Het chiazaad gebruik je in plaats van een ei.
  2. Pureer vervolgens de bananen, dadels, havermelk, limoensap en kokosolie met een staafmixer tot een smeuïg geheel. Voeg daarna je chiazaad toe (of je ei) en meng dit nogmaals goed door elkaar.
  3. Weeg de droge ingrediënten en doe deze in een aparte bak (cacaopoeder, het amandel- en havermeel, kaneel een snuf zout en het bakpoeder), roer dit door elkaar.
  4. Nu is het moment om de smoothie-achtige substantie toe te voegen aan de kom met droge ingrediënten. Die meng je een spatel door je beslag. Ga door tot alles een geheel is geworden. Tot slot mogen de in stukken gesneden hazelnoten en amandelen gemengd worden in je bananen beslag.
  5. Pak nu je cakevorm en vet deze in met een oliespray. Of plak er een bakpapiertje in op de bodem. Giet je beslag in de cakevorm en plaats vervolgens je bananenbrood in de oven voor ongeveer 45-60 minuten. Wanneer hij klaar is, prik je er in met een satéprikker om te zien of je brood gaar is. Je satéprikker moet er redelijk droog uitkomen. Laat hem nog 10 minuten afkoelen en snijden maar!
  6. Tip: Ik laat deze bananenbrood altijd iets smeuïger, zodat de overige plakken in de vriezer kunnen voor een volgende keer. Dan drogen ze niet uit.
Dit chocoladerecept is lactosevrij, glutenvrij en met veelal biologische ingrediënten, zonder geraffineerde suikers.