Soms zijn er van die ingrediënten die je heel interessant vindt, maar waarvan je niet zeker weet hoe dit zal smaken. Vijgen zijn van die vruchten waarbij ik me nog niets kon voorstellen. Maar wat een heerlijke traktatie!
Haal de steeltjes van de vijgen. Mix de vijgen, hazelnoten, de cacaopoeder, kokosolie, zeezout en kaneel in een keukenmachine totdat er een soort deegbal ontstaat.
Smelt nu de pure chocolade. Dit kan een gekochte chocoladereep zijn met minstens 70% cacao of je maakt deze reep zelf zonder geraffineerde suikers. Zie ook eerdere recepten.
Draai nu van je vijgen-chocolademassa allemaal balletjes (met 1cm doorsnee). Leg een stuk bakpapier klaar. Laat een aantal van de vijgenballetjes in je gesmolten chocolade vallen en roer deze door de chocolade heen. Zodat het balletje omgeven is met chocolade. Wip hem er nu uit met een vork en schut het overtollige chocolade van het balletje af. Leg vervolgens je chocoladeballetje op het bakpapier. Herhaal dit totdat alle balletjes omgeven zijn met pure chocolade. Een half uurtje in de koelkast en je bent klaar.
We maken veelal van dit soort traktaties met dadels. Daarom was de eerste hap even wennen, omdat hij minder zoet is. Hierdoor komt de smaak van de pure chocolade wel nog beter tot zijn recht!