Je ziet steeds vaker van die gezonde energierepen in de winkel. Wellicht zie je net niet je favoriete smaak er bij staan. Of ze zijn gezoet met bijvoorbeeld honing, dat is met dit recept helemaal niet nodig. Het is zo simpel om deze energiereep zelf te maken, met ingrediënten die jij lekker vindt. Experimenteer vooral.
Alleen de dadels en de pure chocolade heb je nodig om er een reep van te maken. Waarbij de dadels juist zorgen voor de zoete bite. En de chocolade dat alles bij elkaar ‘geplakt’ blijft. Deze heerlijke en gezonde variant maakte ik voor mijn collega’s en was een doorslaand succes. Ze konden niet geloven dat er geen suiker, honing of andere suikerhoudende zoetstof was toegevoegd!
Je maakt hem eenvoudig zelf met onderstaand chocoladerecept:
Snijdt de pure chocolade in stukjes en smelt deze stukjes chocolade au-bain-marie in een kom. Hoe kleiner de chocolade gesneden is, hoe sneller hij uiteraard smelt.
Maal de overige ingrediënten fijn in een keukenmachine. Hoe grof je dit wilt bepaal je zelf. Zorg er wel voor dat het een plakkerig geheel wordt, anders blijft je reep niet zo goed in elkaar zitten en snijdt hij lastiger. Roer deze vruchten en noten mix door de pure chocolade en plaats het geheel in een schaal (met bakpapier op de bodem). Druk stevig aan.
Uurtje in de koelkast en klaar!