Lactosevrije Snickers maken

Oke, dit chocoladerecept is zeker niet heel erg verantwoord voor je gezondheid. Maar we weten allemaal dat sommige dingen nu eenmaal onweerstaanbaar zijn. Bovendien hebben we deze variant van de Snickers geheel lactosevrij gemaakt! De ingrediënten zijn te verkrijgen bij de betere natuurwinkels. En de lactosevrije chocolade vind je zelfs al bij de AH.

Ingrediënten voor ongeveer 12 stuks:

  • 100 gr lactosevrije melkchocolade
  • 100 gr lactosevrije pure chocolade
  • 100 gr lactosevrije nougatreep
  • Karamelroom (let op vervang de ‘gewone’ boter wel lactosevrije boter)

Bereiding lactosevrije chocolade Snickers:

  1. Breek de melk en pure chocoladereep in stukjes en smelt deze chocolade in een rvs kom [su_tooltip style=”light” position=”north” shadow=”yes” size=”3″ title=”Wat is au-bain-marie?” content=”Au-bain-marie is een kooktechniek om bijvoorbeeld chocolade te smelten, zonder dat deze verbrand. Plaats in een grote pan met kokend water nog een kom waarin je de stukjes chocolade laat smelten.”]au-bain-marie[/su_tooltip] in een andere kom.
  2. Zet ondertussen een glazen schaal klaar met daarin een velletje bakpapier, die je op de bodem legt.
  3. Wanneer de chocolade gesmolten is, schenk je een gedeelte van je chocolade in deze in je glazenschaal en dan verdeel je dit goed met een lepel over de bodem, zodat er een gelijk geheel ontstaat.
  4. Zet de schaal in de koelkast tot de bodem hard geworden is, en haal ze na ongeveer 10 minuten er weer uit. Er zit nu een dun laagje chocolade in je schaal, dit vormt de bodem van je Snickerbar.
  5. Snij je lactosevrije nougatreep in 2 stukken en snij deze stukken ook nog eens overdwars, zodat je een platter geheel krijgt. Leg deze 4 stukken op je chocoladebodem.
  6. Maak daarna de karamelroom volgens dit recept. Waneer deze een beetje is afgekoeld, schenk je de karamelroom over de lactosevrije nougat heen.
  7. Zet de glazen schaal vervolgens weer 20 minuten in de koelkast, zodat de karamelroom goed kan opstijven.
  8. Haal je schaal uit de koelkast en schenk de overgebleven chocolade over de karamelroom heen. Smeer het geheel een beetje uit, zodat er een toplaagje van chocolade ontstaat.
  9. Nu mogen je lactosevrije Snickers voor een laatste keer in de koelkast. Laat de Snickers daar minimaal 1 uur staan, zodat de Snickerreep goed hard kan worden. Hiervoor moet je dus wel even geduld hebben, want ik begrijp heel goed dat je ontzettend benieuwd bent naar het resultaat.
  10. Na een uur haal je de lactosevrije Snickers uit de koelkast en keer je de hardgeworden reep om op een snijplank. Verwijder het bakpapier en snij de Snickers in gelijke delen, minstens 12 stukken als het je lukt 🙂

Eetsmakelijk!

Vraagje…

Heb je deze lactosevrije Snickers zelf geprobeerd te maken? Of heb je de gewone variant gemaakt? Laat ons dan weten wat je er van vond, door te reageren op dit chocoladerecept of het te mailen naar: mailons@chocolade-bonbons.com. We zijn namelijk erg benieuwd of je hem net zo verslavend vindt als wij!