Melkchocoladereep met hazelnoot, pitten en cranberry

Melkchocoladereep met hazelnoot, pitten en cranberry - Chocoladezusje

Vaak maken we chocoladerecepten met een pure smaak. Met een ‘pure’ smaak bedoelen we dit zowel letterlijk als figuurlijk. In pure chocolade zit vaak geen melkproducten. Toch kregen we de vraag of we een melkchocolade reep wilde maken die naar de herfst smaakte met noten en zaden. Zie hieronder het resultaat.

Ingrediënten melkchocoladereep met hazelnoot, pitten en cranberry:

  • 100gr gecondenseerde kokosmelk
  • 2el rauwe cacaopoeder
  • 1el kokosolie
  • 10gr cacaomassa
  • 1 handje hazelnoten (grof gesneden)
  • 1 flinke hand mix van zonnebloempitten, pompoenpitten en pijnboompitten
  • 1 handje gedroogde cranberry (gezoet met appelsap)
  • 2el dadelsiroop

Zo maak je een melkchocoladereep met hazelnoot, pitten en cranberry:

  1. Begin met het smelten van de kokosolie in een steelpannetje op een medium hoog vuur. Wanneer deze gesmolten is kan je daar de gecondenseerde kokosmelk en de cacaomassa bij doen.
  2. Blijf goed doorroeren totdat dit helemaal opgelost is.
  3. Voeg nu de cacaopoeder toe en roer deze met een garde door je kokosmengsel. Wanneer dit een geheel is geworden druppel je de dadelsiroop in je chocoladebeslag.
  4. Tot slot hoef je alleen de notenmix en de cranberry’s er doorheen te spatelen.
  5. Laat het geheel in een flexibele cakevorm glijden. Als topping kan je nog wat noten, pitten en cranberry gebruiken.
  6. Een uurtje in de koelkast en klaar!