Lactosevrije chocolade mueslireep

lactosevrije chocolade mueslireep

Je vindt chocolade erg lekker, maar je bent lactose-intolerant dus al die heerlijke chocoladerepen gaan aan je neus voorbij. Tenzij je zelf je eigen lactosevrije chocolade mueslireep met pindakaas maakt!

Ingrediënten lactosevrije chocolade mueslireep:

  • 340 gr pindakaas
  • 170 gr honing
  • 170 ml kokosolie
  • 120 gr lactosevrije melkchocolade
  • 50 gr rozijnen
  • 170 gr muesli
  • 85 gr kokosrasp
  • 300 gr lactosevrije chocolade voor topping

Verdere benodigdheden:

  • vierkante bakvorm (26 cm doorsnee)
  • boter om in te vetten
  • bakpapier
  • bakjes om chocolade te smelten
  • spatel

Bereiding lactosevrije melkchocolade mueslireep:

  1. Smelt de pindakaas met de honing en de kokosolie op zacht vuur. Breek de melkchocolade in kleine stukjes. Haal de pan van het vuur en voeg de rozijnen, muesli, 120 g chocolade en de kokosrasp toe en roer goed door tot de melkchocolade is gesmolten.
  2. Vet de bakvorm in en bekleed met bakpapier. Schep de vulling in de vorm. Laat enkele uren in de koelkast opstijven tot het goed hard is geworden.
  3. Smelt de overige melkchocolade [su_tooltip style=”light” position=”north” shadow=”yes” size=”3″ title=”Wat is au-bain-marie?” content=”Au-bain-marie is een kooktechniek om bijvoorbeeld chocolade te smelten, zonder dat deze verbrand. Plaats in een grote pan met kokend water nog een kom waarin je de stukjes chocolade laat smelten.”]au-bain-marie[/su_tooltip] (pas op, dit wordt heet!) en haal de vulling uit de koelkast. Haal de vulling uit de bakvorm door aan het bakpapier er uit te trekken. Keer nu de vulling om en schenk de gesmolten lactosevrije melkchocolade er overheen. Verdeel de chocolade evenwijdig over de vulling met de spatel en laat dit weer opstijven in de koelkast.
  4. Wanneer de melkchocolade hard is geworden, kun je de mueslirepen gaan snijden. Bepaal zelf hoe groot de stukken worden. Kleine bonbonformaat, of misschien toch iets groter:).
  5. Bewaar de lactosevrije chocolade mueslirepen in de koelkast. Op kamertemperatuur zal de vulling zachter worden.

Vraagje…

Heb je deze lactosevrije chocolade mueslireep zelf geprobeerd te maken? Laat ons dan weten wat je er van vond, door te reageren op dit chocoladerecept of het te mailen naar: mailons@chocolade-bonbons.com. We zijn namelijk erg benieuwd of je hem net zo verslavend vindt als wij!