Over de top Rocky Road

Over de top Rocky Road met pure chocolade - Chocolade zusjes

Wat krijg je als je pure chocolade met kokos, limoen, pistachenoten en uiteraard marshmallows mengt? Juist, een over de top Rocky Road. Een chocoladetraktatie bekend uit America. Je maakt hem eenvoudig zelf met dit chocoladerecept van Chocolade Zusjes »

Ingrediënten Rocky Road:

  • 200gr pure biologische chocolade (kan uiteraard ook melk of witte chocolade zijn)
  • 50gr kokosmelk (bio)
  • 50gr geraspte kokos (bio)
  • sap van 1 limoenen (bio)
  • rasp van 2 limoenen (bio)
  • Flinke hand marshmallows (kleintjes)
  • Handje pistachenoten

Bereiding pure chocolade Rocky Road:

  1. De pure chocolade snijd je in stukjes en smelt je au bain marie. Voeg daarna de kokosmelk en limoensap eraan toe. Roer goed door elkaar.
  2. Schep vervolgens alle ingrediënten er doorheen. Hou wel een beetje marshmallows, pistaschenoten, limoenrasp en kokos over. Deze heb je nodig voor de topping. Schep het goed door, zodat je marshmallows, kokos en pistachenoten met pure chocolade omhuld zijn. Hou je niet van een van deze ingrediënten, vervang deze dan door iets anders dat je zelf erg lekker vindt.
  3. Zorg dat je een stuk bakpapier hebt klaar liggen in een brownievorm (of flexibele cakevorm kan ook). Laat daar je Rocky Road mengsel inglijden en druk het stevig aan.
  4. Garneer de bovenkant met de overgebleven ingrediënten.
  5. Plaats het geheel in de koelkast en na een half uurtje heb je je eigen pure Rocky Road gemaakt. De crunch van de noten in combinatie met de zachte structuur van de marshmallows gemengd met de friszure smaak van de limoen is echt super!

Vraagje…

Heb je deze pure Rocky Road geprobeerd te maken? Laat ons dan via Facebook weten wat je er van vond, door te reageren op dit chocoladerecept. We zijn namelijk erg benieuwd naar jouw ervaring en wie weet heb je nog tips voor ons?!

Dit chocoladerecept is lactosevrij en bevat biologische ingrediënten. Alle ingrediënten kun je vinden op de markt, of de grotere supermarkten.