Pure chocolade fudge met karamel en nootjes

Omdat we van een andere chocoladerecept nog best veel zelfgemaakte karamel overhadden, vonden we dat we dit maar moesten gebruiken in een ander chocoladerecept. Ook hadden we van diezelfde lading karamel nog wat harde stukken karamel over. De karamel was namelijk niet in een keer goed gelukt, waardoor er harde stukken ontstonden. Uiteraard hebben we deze niet weggegooid, want ook deze stukjes zijn heerlijk, dus hebben we ze bewaard. Inspiratie genoeg, dus kom maar op met deze heerlijke caloriebom, want dat is deze pure chocolade fudge met karamel en nootjes zeker weten. En we kunnen je nu al verklappen dat hij het elke hap waard is.

Ingrediënten:

  • 200 ml gecondenseerde melk
  • 200 gr pure chocolade, kan gewoon een reep zijn
  • Zelfgemaakte karamel
  • Zakje gemengde noten (zonder zout)
  • Klontje boter
  • Snuf zeezout

Bereiding pure chocolade fudge met karamel en nootjes:

  1. Begin met het bekleden van een bakblik of schaal, door eerst een beetje boter in je vorm te doen en hier bovenop een stuk bakpapier te plakken. Op die manier kan je later eenvoudig je pure chocolade fudge met karamel en nootjes uit je vorm halen.
  2. Breek de pure chocolade in kleinere stukken, dan smelt deze sneller.
  3. Verwarm de gecondenseerde melk in een steelpan en voeg daar de stukjes pure chocolade aan toe. Laat dit mengsel op een laag vuur smelten en blijf regelmatig roeren tot alles goed gesmolten is. Let op dat het niet aanbrand, want dan kan je de fudge weggooien.
  4. Roer vervolgens het klontje boter en het snufje zout erdoor.
  5. Haal de pan van het vuur. En voeg ongeveer 3/4 van je gemengde noten toe. Even goed doorroeren en laat de helft van het mengsel in je bakblik glijden.
  6. Voeg nu slierten van je zelfgemaakte karamel toe. Doordat de karamel in de koelkast heeft gestaan, is hij dradig en plakkerig. Maar dat maakt voor het recept helemaal niet uit. 
  7. Nu kan je de rest van je chocolade fudge met noten toevoegen. Strijk de bovenkant glad.
  8. De overgebleven noten en harde stukken karamel kan je in een keukenmachine kleiner maken. Zodat er een soort crumble ontstaat van karamel gemengd met noten. Aangezien de karamel best hard is, heeft je keukenmachine hier wel even tijd voor nodig. Schrik niet van de herrie door dit geweld :).
  9. Wanneer je noten en karamel crumble klaar is, strooi je deze over je chocolade fu
  10. Plaats je pure chocolade fudge met karamel en nootjes voor minimaal 2 uur in de koelkast, zodat je fudge hard kan worden. Snijd de fudge in blokjes en bewaar afgesloten in de koelkast als je wilt dat ze hard blijven.