Snelle pure chocolade fudge

pure chocolade fudge heb je in een handomdraai zelf gemaakt met dit chocoladerecept

Geregeld krijgen wij op ons werk een verzoek of we iets lekkers voor bij de koffie en thee kunnen maken. Natuurlijk doen wij dit graag. Op die manier kunnen we weer eens nieuwe chocoladerecepten uitproberen. Dat betekent wel dat we voor een grote groep hongerige collega’s aan de slag gaat. Dan kunnen we maar beter een heel eenvoudig chocoladerecept uitproberen. Wat dacht je van deze pure chocolade fudge. Oké, hij is niet suikervrij, maar wel heel snel gemaakt!

Ingrediënten voor je snelle pure chocolade fudge:

  • 1 blikje gecondenseerde melk
  • 500 gr pure chocolade (maak deze chocolade zelf of gebruik eentje die gezoet is met stevia)
  • snuf zeezout

Bereiding pure chocolade fudge:

  1. Doe de gecondenseerde melk, het snufje zout en de pure chocolade (in stukjes) in een kom en zet deze 1 minuut in de magnetron op de hoogste stand. Haal hem na 30 seconden er uit om even door te roeren en zet je kom daarna weer terug voor de resterende 30 seconden.
  2. Roer daarna alles met een lepel door elkaar tot een glad beslag.
  3. Zet dit nu opzij, zodat het even kan afkoelen. Wanneer dit afkoelt zal je chocolade beslag een dikkere vorm krijgen.
  4. Beleg je bakblik met een stuk bakpapier en giet nu je pure chocolade mengsel in het bakblik. Strijk de mix glad aan de bovenkant met de pollepel en zet het bakblik nu 2 uur in de koelkast om op te stijven.
  5. Haal de chocolade fudge uit de koelkast en snij de fudge in stukken.