Simpele crunchy pindarotsjes 2.0 (glutenvrij – vegan)

Met dit simpele recept heb je zo een crunchy pindarotsjes met een twist op tafel gezet. Het enige dat je hiervoor in huis hoeft te hebben zijn 4 ingrediënten. Een echte chocolatelover heeft deze ingrediënten standaard wel in huis ;). Ik kies altijd voor pure chocolade van minimaal 70% cacao, omdat deze vaak koemelkvrij is (controleer altijd even de ingrediënten op de verpakking). Hou je niet van pure chocolade, en heb je geen problemen met lactose of koemelk? Kies dan voor een melk- of witte chocolade.

Ingrediënten crunchy pindarotsjes:

  • 100gr pure chocolade (minstens 70% cacao)

  • 2el goede pindakaas (zonder toevoegingen zoals suiker etc.)

  • 4 maiswafels (of rijstwafels)
  • 2 handje ongezouten pinda’s
  • Optioneel zeezout

Zo maak je zelf crunchy pindarotsjes:

Snijdt de pure vegan (lactosevrije) chocoladereep in stukjes of gebruik pure chocolade druppels om te smelten. Snijdt ook de pinda’s vast in stukjes. En zorg dat er een stukje bakpapier klaar ligt.

Verwarm in een steelpannetje 2 grote eetlepels pindakaas en voeg daar de gesneden pure chocolade aan toe. Blijf roeren totdat alles gesmolten is. Haal het pannetje van het vuur.

Meng nu de gesneden pinda’s door je chocolademengsel.

Verpulver 4 maiswafels in kleine stukjes met je handen boven het steelpannetje. En meng dit ook door je pindarotsjesbeslag.

Schep met een ijslepel bolletjes van de crunchy pindarotsjes op je bakpapier. Besprenkel deze eventueel met wat zeezout. Even (ongeveer 15 minuten) laten hard worden in de koelkast en smullen maar!

Tip: varieer met verschillende vullingen. Vervang de pinda eens door pistache of pecannoten. 

Dit chocoladerecept is lactosevrij, vegan en bevat biologische ingrediënten. Alle ingrediënten kun je vinden op de markt, of de grotere supermarkten.