Suikervrije chocoladereep met cranberry en kokos

Suikervrije chocoladereep met cranberry en kokos - Chocoladezusjes

Laatst maakte we al zelf een gezonde chocoladereep met aardbeien. Nu hebben we haar chocoladezusje gemaakt. Met praktisch dezelfde basis ingrediënten, alleen met een andere smaak. Namelijk cranberry en kokos. Minder zoet dan haar aardbeien zusje, dus de smaak van de pure chocolade valt meer op. Alle ingrediënten zijn ook nu weer van #biologische afkomst.

Voor dit chocoladezusje heb je nodig:

Ingrediënten suikervrije chocoladereep met cranberry en kokos:

  • 75gr cacaoboter
  • 50gr gedroogde cranberry (zonder suiker)
  • 25gr rauwe cacaopoeder
  • 25gr bietenpoeder
  • 25gr kokossnippers
  • 12gr kokosolie

Alle ingrediënten zijn van biologische afkomst. Pure chocolade, zeker de chocoladerepen die wij maken zijn altijd lactosevrij.

Bereiding suikervrije chocoladereep met cranberry en kokos:

Smelt de cacaoboter au bain marie. Wanneer dit gesmolten is voeg je daar de cacaopoeder aan toe. Meng dit goed door elkaar. Je hebt nu een vloeibare substantie. Voeg nu de kokosolie toe.

Als natuurlijke zoetstof gebruiken we weer de bietenpoeder (koolhydraatarm) roer deze door je chocolade mengsel. Mix dit goed door elkaar, tot alle klontjes opgelost zijn. Tot slot hoef je alleen nog de cranberry en kokos door je chocolademengsel te mengen en klaar!

Giet hem in een (flexibele) cakevorm en laat hem nu een halfuur hard worden in de vriezer. Houd je van de intense smaak van pure chocolade met een vleugje cranberry en een bite door de kokos? Dan vind je dit recept helemaal het einde!
Ga jij hem proberen?

Ga jij hem proberen?