Vegan Snickertaart met een twist

Vegan Snickertaart met een twist - Chocolade Zusjes

Wil je een echte quilty pleasure, maar dan wel een gezondere versie? Wat dacht je van deze Snickertaart. Dit chocolade zusje smaakt net zo lekker als hij eruit ziet. En je maakt hem echt eenvoudig zelf.

Tip; hoe lekkerder je notenpasta (in dit geval pindakaas van Pip&Nuts) is, hoe beter hij tot zijn recht komt in dit chocoladerecept.

Ingrediënten (vegan) Snickertaart:

  • Bodem; 50gr havermeel (bio), 50gr amandelmeel(bio), 4el biologische pindakaas (zonder suiker), 2el amandelmelk (bio), 1el agavesiroop
  • Karamellaag: 100gr gewelde dadels (zonder pit), handje hazelnoten, 1el pindakaas, halve tl vanillepoeder, 4 el warm water
  • Topping: 100gr pure chocolade (minstens 70% en bio), snufje zeezout

Bereiding(vegan) Snickertaart:

Start met het voorverwarmen van de oven op 180 graden en het klaarzetten van een cakevorm met daarin een stuk bakpapier. Nu kun je beginnen met het maken van je bodem. Hiervoor hoef je alleen de ingrediënten bij elkaar te doen en deze te mengen. Kneed het beslag met je handen totdat er een deegbal ontstaat. Blijft hij te droog, dan voeg je wat extra amandelmelk toe. Bedek nu je bodem van je cakevorm met deze laag en bak dit in de oven 10 minuten goudbruin.

De tussenlaag is je karamellaag. Doe ook nu weer alle ingrediënten bij elkaar in een blender of pureer het met een staafmixer tot een glad geheel. Let je op dat er geen pitten meer zitten in je dadels :). Wanneer je bodem klaar is, smeer je er voorzichtig de karamellaag op.

Strooi daar nog wat gesneden hazelnoten overheen en plaats dit gedeelte van je vegan Snickertaart alvast in de vriezer, zodat het de lagen wat harder worden.

Ondertussen kan je verder met het au bain marie smelten van je pure chocolade. Ook nu geldt dat hoe beter de kwaliteit van je chocoladereep, dit echt ten goede komt van je taart. Roer de stukjes chocolade goed door elkaar totdat alles gesmolten is.

Haal nu de taart uit de vriezer en garneer de gesmolten chocolade over de overige lagen van je Snickertaart. Nog wat gesneden hazelnoten eroverheen en wat zeezout als finishing touch. Laat je chocoladetraktatie nog 15-30 minuten hard worden in de vriezer. Benieuwd of jij zolang kan wachten :).

Je bewaart hem het beste in de vriezer, alhoewel ik me afvraag of je dat lukt!?

Dit chocoladerecept is lactosevrij, vegan en bevat biologische ingrediënten. Alle ingrediënten kun je vinden op de markt, of de grotere supermarkten.