Verantwoorde chocoladereep met pistache en aardbeien

Verantwoorde chocolade energiereep met pistache en aardbeien

Een goede vriendin van mij bleef ’s avonds gezellig eten. We waren druk aan het praten over mijn chocolade blog en zij gaf aan dat ze het heerlijk vond om al een paar van die recepten geproefd te mogen hebben, maar er vanuit ging dat het veel werk was om iets lekkers te maken.

Ik wilde haar met woorden overtuigen dat je echt heel eenvoudig zelf een super smakelijk chocoladerecept maakt. Waarop ik bedacht dat ik het haar beter kon laten zien. Ze mocht haar favoriete ingrediënten uitkiezen (die ik toevallig ook in huis had) en was erg benieuwd of het weer een suikervrije lekkernij zou worden.

We maakten binnen 20 minuten deze verantwoorde energiereep met zelfgemaakte chocolade.

Ingrediënten voor de vulling van de verantwoorde chocolade energiereep:

  • 100gr dadels (zonder pit)
  • 80gr pistachenoten (ongezouten)
  • 40gr kokossnippers
  • 30gr gevriesdroogde aardbeien
  • 30gr lijnzaad (gebroken)

Zelfgemaakte chocolade:

  • 60gr rauwe cacaomassa
  • 10gr cacaoboter
  • 10gr kokosolie
  • 10 druppels stevia (vloeibaar)

Bereiding van je verantwoorde chocolade energiereep:

Voor de zelfgemaakte chocolade gebruiken we de gezonde variant, zonder suiker, ‘cacaomassa’ genaamd. Cacaomassa is gemalen pasta van cacaobonen. Deze cacaomassa is onbewerkt (raw) en heeft daarom nog alle gezonde voedingstoffen. Qua smaak is rauwe cacao of cacaomassa anders, het is wat droger en bitterder. Om er ‘echte’ chocolade van te maken moet je de cacaomassa smelten (au bain marie) en wanneer het gesmolten is voeg je er de cacaoboter aan toe. Je hebt dus geen cacaopoeder nodig. Roer dit goed door en spatel daar nu een lepel kokosolie doorheen en wat druppels vloeibare stevia (koolhydraatarm en suikervrij). Nog een keer goed mengen en je chocolade is klaar.

De overige ingrediënten hoef je alleen maar te mengen in een keukenmachine. Maak hem zo fijn of grof als je wilt. Lepel nu deze heerlijke smaakmakers flink door je zelfgemaakte chocolade en plaats het geheel in een schaal waar je een stukje bakpapier op de bodem. Goed aandrukken en plaats voor 10 minuten in de vriezer. En smullen maar!