Zelf chocolade Twix maken met maar 3 ingrediënten

Je vindt een chocolade Twix echt lekker, maar het liefst maak je hem zelf, want dan weet je zeker wat er in zit. Maar hoe snel kan je zelf een chocolade Twix maken? Nou wat dacht je van 10 minuten! Dat ligt er wel aan of je de karamel al hebt gemaakt. Zo niet, dan duurt het 15 minuten langer. Nog nooit was zelf een chocolade Twix maken zo eenvoudig. En dat met maar 3 ingrediënten.

Ingrediënten voor ongeveer 24 stuks:

  • 300gr pure chocolade
  • Karamelroom (zelf maken via dit recept)
  • Mini crackers (je weet wel van die toastjes)
  • Optioneel beetje zeezout

Bereiding van je zelfgemaakte chocolade Twix:

  1. Maak de karamelroom volgens dit recept. Laat de karamelroom een beetje afkoelen. Ondertussen kan je verder met de rest van je Twix.
  2. Snijd de chocoladereep in stukjes en smelt deze chocolade au bain marie in een rvs kom. Zorg daarna dat de chocolade is afgekoeld naar 31 graden voordat je er mee gaat werken. Op deze manier wordt je chocolade harder, knapperiger en blijft hij langer houdbaar.
  3. Zet ondertussen een glazen schaal klaar met daarin een stuk bakpapier op de bodem. Let op, vergeet het stukje bakpapier niet, want dan krijg je je chocolade Twix er niet zo makkelijk meer uit. Ik spreek uit ervaring :).
  4. Giet een gedeelte van de gesmolten chocolade in je schaal. Leg daarna de mini crackers 1 voor 1 op de chocoladebodem van je schaal.
  5. Schenk daaroverheen je zelfgemaakte karamel. Zorg dat de crackers goed bedekt zijn met je karamel.
  6. Giet nu weer een gedeelte van de gesmolten chocolade in je schaal. Leg daarna nog een laag van de mini crackers 1 voor 1 op de chocoladebodem van je schaal.
  7. Schenk daaroverheen nog een laag van je zelfgemaakte karamel. Zorg dat de  mini crackers ook nu weer goed bedekt zijn met je karamel.
  8. Nu mag de rest van je gesmolten chocolade in de schaal, verdeel de chocolade goed met een lepel over de karamel, zodat er een gelijk geheel ontstaat. Maar druk niet te hard, anders verplaats je de karamel of breken je crackers.
  9. Optioneel is een paar korrels van je zeezout over de chocolade toplaag. Heerlijk in contrast met het zoete van je chocolade en karamel.
  10. Zet de schaal in de koelkast, ongeveer 30-60 minuten, tot je chocolade Twix hard geworden is.
  11. Na een uur haal je de Twixrreep uit de koelkast en keer je de hard geworden reep om op een snijplank. Verwijder het bakpapier en snijd de Twix in gelijke delen, ongeveer 24 stukjes 🙂

Eetsmakelijk!