Een iets ander chocoladerecept dan je wellicht gewend bent op deze website. Voor het eerst hebben we zelf een lactosevrij aardbeien-bananen-stracciatella-ijs gemaakt met een vleugje vanille.
Het mooie van dit recept is niet alleen dat hij lactosevrij is, maar ook nagenoeg geen suiker bevat, behalve de fruitsuikers die van nature in het fruit aanwezig is.
Proberen?
Doe de sojamelk en yoghurt in een blender en voeg beetje voor beetje het bevroren fruit toe. Niet in 1x, want dan is direct alles bevroren en kan je blender niet roteren door de ijsmassa. Voeg nu de merg van twee vanillestokjes toe.
Wanneer alles flink door elkaar gemixed is, haal je de dikke verse fruit brei uit de blender en laat deze in een cakevorm glijden. Het liefst een flexibele vorm. Dan krijg je het ijs er eenvoudiger uit. Verdeel nu de pure chocoladesnippers door je ijs heen en leg bovenop nog wat verse stukjes aardbei en banaan. Een uur in de vriezer en je kunt verantwoord smullen!