Zelf vegan Bounty maken

Zelf vegan Bounty maken - Chocoladezusjes

Een verantwoorde Bounty maken, met biologische ingrediënten. Je hebt voor dit recept maar 5 ingrediënten nodig. En je bent binnen no-time klaar, zodat je kunt genieten van je zelfgemaakte Bounty! Voor dit chocoladezusje heb je nodig:

Ingrediënten vegan Bounty maken:

  • 200gr pure chocolade (minstens 70% cacao),
  • 150gr kokosmelk,
  • 100gr kokosrasp,
  • 2el agave siroop
  • en 2el kokosmeel

Bereiding vegan Bounty maken:

Start vast met de vulling van je Bounty. Wanneer je de juiste hoeveelheden hebt afgewogen, hoef je alleen nog alle ingrediënten bij elkaar te doen en dit goed door elkaar te roeren met een spatel.

Proef even of je kokosvulling zoet genoeg is. En geloof ons, hij is nu al lekker! Je kokosmengsel moet nog een klein beetje plakkerig aanvoelen, zodat je er ovaaltjes van kunt kneden. Je kunt er overigens ook voor kiezen om er balletjes van te maken. Wij maakte ze alle twee.

Snijd de pure chocolade in kleine stukjes, zodat deze sneller smelt. Smelt het au bain marie in een ruime pan. Je moet hier zometeen de kokosvulling doorheen kunnen roeren.

Wanneer je de Bounty vormpjes hebt gemaakt, leg je ze in de gesmolten chocolade en duw je ze een beetje onder. Zorg dat elk gedeelte van de kokos bedekt is met een laagje chocolade. Haal ze er met een vork uit, schut een beetje zodat het overtollige chocolade eraf glijdt of niet 😬.

Leg je zelfgemaakte Bounty op een stukje bakpapier en als ze allemaal klaar zijn kunnen ze in de koelkast, 10 minuten, verder uitharden. Succes verzekerd!

Dit chocoladerecept is lactosevrij, vegan en met biologische ingrediënten. Praktisch alle ingrediënten kun je vinden op de markt, of de grotere supermarkten.